A nők 65 százaléka ezt csinálná éjszaka!

Képzeld el, hogy végigfekszel az ágyon, és életed legjobb éjszakája jön. Mi az elsõ, ami az eszedbe jut? Lehet, hogy nem vagy egyedül a gondolattal...

Egy amerikai online magazin felmérése szerint a nők 65 százaléka lecserélné a szexet egy teljes éjszakányi, pihentető alvásra. Az ok egyszerű: a nők többsége alváshiányban szenved és kimerült. A felmérésben a megkérdezettek 58 százaléka ismerte be azt, hogy nem alszik napi 8 órát.

Millióféle oka lehet, amiért nem tudunk aludni: a stresszes munka, a túl sok koffein, az okostelefonok és a vég nélküli tévénézés mind az alvásunk minőségét rontja. De vajon kell-e aggódnunk amiatt, hogy sokan inkább aludnának, mint szeretkeznének?

Nem feltétlenül, de nyugodtan vegyük figyelmeztető jelnek. Kimerülten ugyanis ritkán vagyunk szexis hangulatban. Ráadásul egy 2013-as felmérés szerint, ha egy pár nem alszik eleget, többet veszekszik, ráadásul nem is beszélik ki megfelelően a konfliktust okozó dolgokat, ami pedig durván rontja a kapcsolat minőségét.

Ám mindenképpen figyelmeztető jel lehet, ha sokszor vagy túl fáradt a szeretkezéshez. Ilyenkor érdemes tenni a több és jobb alvásért – már csak a szexuális életed érdekében is! Feküdj le hamarabb, hogy holnap legyen kedved hancúrozni a pároddal!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!