TÜZELŐÁLLÁS

Zárt kapus lehet a Magyar Nagydíj, veszélyben a belga futam

Veszélybe kerültek az augusztusi Forma-1-es futamok a járvány miatt.
  • Szerző: Ripost

Veszélybe került az augusztus végére tervezett Forma-1-es Belga Nagydíj megrendezése, miután a belga kormány augusztus 31-ig betiltotta a tömegrendezvények szervezését a koronavírus-járvány miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ideális esetben augusztus 2-án rendeznék a magyar futamot
Fotó: Getty Images

A spái verseny szervezői azóta felfüggesztették a jegyértékesítést, ám a futam halasztásáról vagy törléséről még nem döntöttek. Négy héttel a belga viadal előtt, augusztus 2-án, a Hungaroringen versenyeznének, és adott esetben akár zárt kapuk mögött is megrendezhetik a Magyar Nagydíjat. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, ez valóban megtörténhet.

„Van többek között zárt kapus forgatókönyv is a Libertynélmondta Gyulay az M4 Sportnak. „Ez a legnagyobb bukta, mivel ki kell fizetni a jogdíjat, és állni kell az összes rendezési költséget. Óriási költség egy-egy futam rendezése, így természetesen anyagilag nem érné meg. Ha lenne egy alku a tulajdonossal, ami enyhít ezeken a költségeken, akkor már könnyebb lenne a szervezés, bár nézők nélkül nagyon furcsa lenne egy futam.”

Jelen állás szerint leghamarabb a június végére tervezett Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?