TÜZELŐÁLLÁS

Veszélyt jelentenek Tusupék Katinkára? Reagált a bajnoknő

Hosszú Katinkát nem foglalkoztatja, hogy egykori férje és edzője, Shane Tusup készíti fel Szilágyi Liliánát. A háromszoros olimpiai bajnok úszó a II. Iron-Univer Sajtókupán a Ripostnak elmondta, kizárólag magára figyel.

: Novemberben úgy döntöttél, hogy edző nélkül folytatod, néhány napja azonban Nagy József segíti a felkészülésed. Mi történt, mi változott?

Katinka a Ripost munkatársaival is összeállt egy közös fotóra

Hosszú Katinka: Az odáig rendben van, hogy én írom az edzéstervet, én osztom be az ütemtervet, de mindenképpen fontos, hogy valaki lásson kívülről úszni. Kell, hogy legyen egy szakember kívül, aki szól, ha valami olyat lát, amit én esetleg nem érzek, és tudja korrigálni.

: Ezek szerint továbbra is mindenben Hosszú Katinkáé a felelősség.

Hosszú Katinka: Igen, viszont az is biztos, hogy egy profi sportoló köré kell egy csapat. Annak ellenére, hogy nincsen kinevezett edzőm, és valóban mindenben én döntök, és mindenért én vállalom a felelősséget, körém is kell egy csapat.

: A tavaly életre hívott Nemzetközi Úszóligában csapatban úsztatok. Klubtulajdonosként milyen volt az első szezon?

Hosszú Katinka: Úszó szemszögből elképesztően jó hangulatú verseny volt, mindenki nagyon élvezte. Különösen azt, hogy belevittük a csapat atmoszférát, ez nagyot lendített a versenyen. Csapat tulajdonosként is jól sikerült, folytatjuk, szeptembertől májusig tart a következő sorozat. Remélem, amilyen lendülettel elindult az ISL, ugyanígy fog folytatódni is.

: Decemberben és januárban Dél-Afrikában edzőtáboroztál, ahol különleges élményben volt részed, hiszen gepárdokkal találkoztál.

Hosszú Katinka: Nagyon szeretem az állatokat, és ha lehetőségem van, akkor a közelükben vagyok. Óriási élmény volt a vadaspark a gepárdokkal. Nagyon szerettem volna cápákkal úszni, ez volt az egyik célom. Sajnos azonban nincs túl sok időm ilyesmire egy edzőtábor során. Két vasárnap lett volna jó, de mindkétszer esett az eső. Hajnalban, zuhogó esőben kellett volna mennem a hideg óceánba, ezért elhalasztottuk. Talán, ha egyszer nyaralni megyek Dél-Afrikába bepótolom.

: Mennyivel teszi élesebbé 200 m pillangón a Szilágyi Liliánával való rivalizálást, hogy egykori férjed és trénered, Shane Tusup készíti őt fel?

Hosszú Katinka: Amikor felállunk a rajtkőre a hét másik lánnyal versenyezni, teljesen megszűnik, hogy ki honnan jött, ki mit ért el, és ki kivel készül. Ugyanúgy versenyzek, ugyanúgy teszem a dolgom, mint mindig.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?