TÜZELŐÁLLÁS

Halászlé helyett Dél-Afrika, őrült tempót diktál Hosszú Katinka

Pillanatnyi lazítást sem enged magának Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő immár egyedül készül, és keményebben hajtja magát, mint bármelyik korábbi trénere.
  • Szerző: Ripost

Ha azt hittük, hogy Hosszú Katinka a sikeres rövidpályás Európa-bajnokság és az országos bajnokság után hátradől, és karácsonyi pihenőt engedélyez magának, akkor tévedtünk. Az Iron Lady a szenzációs eredmények ellenére sem lazít, a négy Eb-arany, és a tíz ob-elsőséget követően sem mérsékeli a tempót. Máris útra kelt, az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal nem a családja körében, Baján tölti a közelgő ünnepeket, hanem edzőtáborba vonult.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jól sikerült az országos bajnokság a múlt héten, nagy örömömre úsztam egy országos csúcsot 200 mellen – írta a Facebookon a háromszoros olimpiai bajnok. – Most már úton vagyok Dél-Afrikába edzőtáborba, egészen január közepéig. Idén a családi karácsony és a szilveszter kimarad, viszont sok munka lesz helyette.”

A 30 éves úszónő a jövő évi tokiói olimpia fényében döntött az edzőtábor mellett, és ez lesz első hosszabb felkészülése azóta, hogy menesztette legutóbbi edzőjét, Petrov Árpádot. Hosszú Katinka magára lesz utalva, de Sós Csaba szövetségi kapitány egyáltalán nem aggódik érte.

Hosszú Katinka Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Évtizedek óta dolgozom a sportágban, eddig azt hittem, hogy már elég sokat tudok róla, de Katinkát látva, még mindig meg tudok lepődni – fogalmazott Sós. – Hagyományos értelemben vett edző nincs mellette, de azzal a tapasztalattal, amivel ő rendelkezik, nem csoda, hogy úgy döntött, egyedül készül fel az olimpiára.”

Persze Katinka nem lesz teljesen egyedül, munkáját az Iron Swim stábja segíti, de az edzéstervet magának írja. A rövidpályás Eb és az ob alapján eddig sikeresen tette.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?