TÜZELŐÁLLÁS

Veszélyben a szezon, idén már nem látunk NFL-meccset?

A koronavírus-járvány miatt egyre borúlátóbbak a profi amerikai futball-liga, az NFL vezetői és orvosai.
  • Szerző: Ripost

Nem rendezik meg az augusztus 6-án esedékes Dallas Cowboys-Pittsburgh Steelers NFL előszezon-nyitómeccset, és a két nappal később esedékes Hírességek Csarnoka-ceremóniát is elhalasztották a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: AFP

Ez egyelőre két esemény, de Dr. Anthony Fauci, a Fehérház koronavírus elleni munkacsoportjának szakértője borúlátó, úgy véli, további halasztások várhatók. Szerinte a szeptemberi szezonkezdés is kétséges.

„Hacsak a játékosok nem lesznek teljesen elszigetelve, és mindennapi tesztelés alá vonva, akkor nehéz elképzelni, hogy ősszel elkezdődik az alapszakasz. Van esély arra, hogy második hulláma is lesz a járványnak, és ha ez a hagyományos influenzaszezonnal érkezik meg, akkor benne van a pakliban, hogy idén már nem látunk NFL-meccset.”

Nem beszélve arról, hogy a játékosok szakszervezete is ellenzi a csoportos edzések megkezdését. Az érdekképviseleti testület (NFLPA) orvosi vezetője, Thom Mayer azután nyilatkozott, hogy kiderült: az amerikaifutball mellett a labdarúgó- (MLS), a jégkorong- (NHL) és a baseball-ligában (MLB) is több játékos pozitív koronavírus-tesztet produkáltak az elmúlt napok során.

„Az újra emelkedő esetszám miatt az az álláspontunk, hogy egyetlen játékosunknak sem javasoljuk a közös edzéseket, még önkéntes alapon sem” – közölte Thom Mayer.

Az NFL június elején tudatta, hogy a csapatok trénerei megkezdhetik az edzőközpontokban a munkát. Ez fontos lépés volt az edzőtáborok előkészítésében, amelyek megtartása elengedhetetlen a szeptember 10-én esedékes szezonkezdethez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?