SPORT

Van még remény, maradhat a kosárkapitány

A szövetségben is tudják, kár lenne lemondani Ivkovics Sztojanról. Vajon kibékülnek a felek?
  • Szerző: sk

Amire senki nem számított, a férfi kosarasok Ivkovics Sztojan utolsó (?) hazai meccsén legyőzték az Eb-aranyérmes szlovénokat. Az elmúlt hetek botrányai után ez mindenkit meglepett. A szakember ugyanis saját bevallása szerint is elkövetett egy buta hibát, másodállásként elvállalt egy tanácsadói pozíciót Kaposváron. Ezt szerződése alapján nem tehette volna meg. Belátta hibáját és felajánlotta lemondását, amit óriási meglepetésre elfogadott a szövetség…

Fotó: Fotó: MKOSZ

Ivkovics akkor sérelmezte is, hogy volt olyan döntéshozó, aki bele sem nézett a szemébe. A hátralévő két meccsre, a szlovénok és az ukránok elleni selejtezőre még maradhatott, de nagy kérdés, mi lesz ezután. A játékosok mindenesetre egytől-egyig kiállnak mellette.
„Bármi is lesz, mi Sztojan mellett állunk. Mondhatjuk, hogy érte is küzdöttünk, de ez állandó. Nyolc éve élünk-halunk a kapitányért, ez nem változik” – mondta Vojvoda Dávid, a csapat egyik legjobbja.

A kapitány kiemelte már nem az ő személye a fontos a válogatott kapcsán:
„Ez nem az én csapatom, nem is a szövetségé, hanem Magyarországé” – vélekedett a szakember, aki három éve az Eb-nyolcaddöntőig vezette a fiúkat.


MTI/Czeglédi Zsolt

Ivkovics egyelőre búcsúmeccsre készül, de információnk szerint ez még változhat is. A szövetségben ugyanis változhat az álláspont a szlovének legyőzése után.
„Egy ilyen siker után ki merné elengedi a győztes hadvezért?” – tette fel a kérdést lapunk egyik informátora. – „Sztojan butaságot csinált, de ennek ellenére imádják őt a szurkolók és a játékosai is. Van esély arra, hogy mégis ő marad a kapitány, s a szövetség végül egy kisebb presztízsveszteséggel tudja le ezt a felfújt ügyet.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?