KIAJOBB

Óriási magyar siker, történelmi eredmény jöhet Budapesten

Európa-bajnokságon 2014 óta nem vettek részt a magyar szinkronúszók, így várhatóan mindenkinek hatalmas élmény lesz a hazai rendezésű kontinensviadal.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn a szinkronúszók és a műugrók versenyeivel megkezdődik a budapesti vizes Európa-bajnokság, előbbi szakágban gyakorlatilag biztosra vehető, hogy történelmi éremszerzésre kerül sor a Duna Arénában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hétfőn a szinkronúszók és a műugrók versenyeivel kezdődik az Eb

Hétfőn a szinkronúszók és a műugrók versenyeivel kezdődik az Eb
Fotó: MTI

Árkovics Petra, a szinkronúszók szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, mivel az úgynevezett highlight kűrben csak három csapat, közte a magyar vesz részt, így biztosan dobogón végez a válogatott, amire nem volt még példa Európa-bajnokságon. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nagy dolog, hogy az együttes erre a számra is be tudott gyakorolni egy kűrt.

Hozzátette, Európa-bajnokságon 2014 óta nem vettek részt a magyar szinkronúszók, így várhatóan mindenkinek hatalmas élmény lesz a hazai rendezésű kontinensviadal. Még úgy is – emelte ki –, hogy azt nézők nélkül rendezik.

A műugrók rendkívül fiatal összetételű csapattal vágnak neki az Európa-bajnokságnak, amelyen Ligárt Balázs szövetségi kapitány a tisztes helytállásban és esetlegesen egy-egy döntős szereplésben bízik.

Ligárt Balázs megjegyezte, óriási versenyhiánnyal küzdenek a sportolók, akikkel szemben az az elvárás, hogy egy átlagprogramot tudjanak lehetőleg hiba nélkül bemutatni, amely 5,5 és 6,5 között pontszámot jelenthet. Hozzátette, azt nem lehet tudni, hogy ez mire lehet elég, de ennek most nincs jelentősége.

A szakember szerint korára és tapasztalataira építve Bóta Botondnak jöhet össze esetleg egy döntős szereplés 1 és/vagy 3 méteren.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?