OLDALVONAL

Kitálalt az elnök, ezt gondolják az úszók Magyarországról

Versenyzőinknek nézők nélkül is előnyt jelenthet a hazai medence.
  • Szerző: sk

Hétfőtől két hétig Magyarország lesz az úszás központja, hazánkban rendezik ugyanis a vizes sportok Európa-bajnokságát. Az olimpia főpróbájára tavaly májusban került volna sor, de az ötkarikás játékokhoz hasonlóan ez az esemény is egy évet csúszott. A résztvevők 51 országból érkeznek, mindenki nyugodt, mert Magyarország biztonságos helyszín a járvány idején is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A versenyzők, az edzők, a szakemberek tudják, itt jó helyen vannak: Európában nálunk a legjobbak az átoltottsági adatok, és mert tudják, hogy a magyarok jó szervezők, ez pedig biztonságot ad a résztvevőknek.” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Wladár Sándor, a hazai szövetség elnöke.

A Duna Aréna ideális helyszín lesz (Fotó: Facebook)

Az már korában eldőlt, hogy a szervezők nem tudják nézők előtt megrendezni a viadalt. Wladár Sándor szerint a magyar versenyzőknek így is előnyt jelenthet a hazai, megszokott környezet.

„A hazai környezet, a körülöttük lévő magyar emberek, a magyar média képviselői, a kiszolgálószemélyzet előnyt jelent. Egészen más itthon bajnoknak lenni, mint egy távoli országban – ott, a dobogón állva nem élhetik át a sportolók, amit Magyarországon, a saját közegükben.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?