TÜZELŐÁLLÁS

Villám csapott a Hertha repülőgépébe

Rémisztő kaland a levegőben. Dárdai Pál nyári leváltása óta az ág is húzza a berlini futballcsapatot.
  • Szerző: vav

Mintha még az égiek is rosszallanák Dárdai Pál távozását a Hertha BSC kispadjáról: miután a gyenge szereplés miatt hetek óta már-már a kiesés réme fenyegette a berlinieket, a hétvégén aratott győzelmük utáni hazaúton villám csapott a csapatot szállító repülőgépbe.

A fotó illusztráció
Fotó: Twitter

A 4-0-s kölni sikert követően, késő este repült vissza Berlinbe a Hertha. Nem minden bonyodalom nélkül...

Miután menetrendszerinti járat ekkor már nem volt, viszont el akarták kerülni az ottalvást, egy 32 személyes chartergépre esett a választás. Tíz perccel a felszállás után talán már a játékosok is úgy gondolták: jobb lett volna inkább a vasárnapi szabadnapon hazautazni.

„Belecsapott egy villám a gépbe. Volt egy óriási robaj, igazán nagyot szólt. Felvillant egy óriási fénysugár is. Valahol komikus pillanat volt, mindenkinek az inába szállt a bátorsága. A pilóták azonban végül csodálatosan, biztonságban elvittek minket Berlinbe”

- mesélte a Bildnek az ijedségről Michael Preetz menedzser.

„Nagyon féltem. Boldog vagyok, hogy végül biztonságosan landoltunk. Ilyesmit még sohasem éltem át”

- emlékezett vissza a holland válogatott szélső, Javairo Dilrosun.

A repülőgépeket szolgálati idejük alatt átlagosan egyszer éri villámcsapás. Ez egy műszakilag kifogástalan masina esetében önmagában általában inkább csak ijesztő, semmint veszélyes. Kisebb sérülést csak a burkolatban okozhat, a pilóták felelőssége eldönteni, hogy folytatják-e az útjukat, vagy biztonsági okból inkább leszállnak.

Ami viszont a Hertha átkát illeti, azóta egy újabb adalék: a hétfőre tervezett első hétindító edzést a pálya helyett az öltözőben kellett megtartani a berlini viharok miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?