TÜZELŐÁLLÁS

Világraszóló Eb-siker, továbbjutottak a magyar kosarasok!

Az első fordulóban kikaptak a spanyoloktól a női kosárlabdázók, most a házigazda ellen javítottak.
  • Szerző: HBK

Győzelemmel folytatta szereplését a csehországi női kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott, amely az A-csoport szombati második fordulójában 74-70-re nyert a hazai csapat ellen, így bebiztosította a továbbjutását.

A pénteki nyitókörben alulmaradt csapatok találkozójának első félideje rendkívül kiegyenlített csatát hozott, melynek során tízszer volt egyenlő az állás. A 38-38-ról induló folytatásban a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia, valamint Nagy-Bujdosó Nóra vette vállaira a csapatot, így 30 perc elteltével 55-50 állt az eredményjelzőn.

A hajrában Stefan Svitek együttese óriásit küzdött, és végül megérdemelten győzte le a továbbra is nyeretlen házigazdákat. A meccs legjobbja a 21 pontos Nagy-Bujdosó lett.

A válogatott hétfőn 12.30 órakor az ukránokkal találkozik, akik szintén egy győzelemmel és egy vereséggel állnak. A kvartett győztese - várhatóan a spanyol együttes - közvetlenül a prágai negyeddöntőbe jut, a második és harmadik helyezett kedden nyolcaddöntőt játszik, az utolsó pedig befejezi szereplését, írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?