TÜZELŐÁLLÁS

Végzetes BL-rangadó: spanyol szurkolók vihették Liverpoolba a vírust

Az Atalanta-Valencia meccs után újabb találkozót vizsgálnak. Az Angliába utazó háromezres Atlético-tábornak szerepe lehetett a fertőzés elterjedésében.
  • Szerző: vav

Angliában azt gyanítják, hogy az Atlético Madrid szurkolói is közrejátszottak a koronavírus-járvány liverpooli elterjedésében. A Bajnokok Ligájában címvédő helyi futballcsapat elleni visszavágóra a spanyolokat mintegy háromezer szurkolójuk kísérte el, noha akkor már több városukban vezettek be kijárási tilalmat a kór miatt. A BBC értesülése szerint a hatóságok vizsgálják a bravúros spanyol továbbjutást hozó nyolcaddöntő hatásait.

Ők is rátettek egy lapáttal Liverpoolban a vírus terjedésére?
Fotó: AFP

A 49 ezer hazai drukker a stadionban nemigen érintkezhetett a vendégtáborral, de ha voltak fertőzöttek a spanyolok között, az utazásuk és ott tartózkodásuk során bizony sokaknak átadhatták a betegséget. Konkrét esetet még nem azonosítottak be a BL-meccsel kapcsolatban, de a brit kormány tudományos tanácsadója éppen ezért vizsgálódik.

„Ha mindent kiderítünk, nagyon érdekes lesz látni, milyen kapcsolat van a vírus liverpooli elterjedése és aközött, ami Spanyolországban zajlik”

- idézte Angela McLeant a BBC.

Madrid polgármestere, José Luis Martínez-Almeida is elismerte a minap ezzel kapcsolatban, hogy hiba volt az Atleti-tábort Angliába engedni.

Liverpoolban eddig 256-an haltak meg a vírus miatt.

Korábban az észak-olaszországi Bergamo meglepetéscsapata, az Atalanta és a Valencia milánói BL-nyolcaddöntőjéről (4-1) derült ki, hogy „biológiai bombaként” óriási szerepe lehetett a járvány terjedésében.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?