TÜZELŐÁLLÁS

Szenzációs bejelentés, ismét csúcseseményt rendez Budapest

Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny.
  • Szerző: mv

Immár biztos, hogy 2020-ban Budapestről indul a nagy háromhetes kerékpáros-körversenyek egyike, a Giro d'Italia; az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tájékoztatása szerint a hivatalos bejelentés hétfő délután történik majd meg - írja a szombati Népszava.

A cikk ismerteti, hogy ekkora léptékű sporteseményt nem mindennap rendeznek Magyarországon, még úgy sem, hogy várhatóan a huszonegyből "csak" három szakasz lesz majd hazánkban. Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny.

A korábban közzétett számok azt mutatják, évről évre egyre többen kíváncsiak a Giro d'Italiára. Két éve az azt megelőző 15 esztendő rekordnézettségét érte el az Eurosport: a drámai zárószakaszt, amikor Tom Dumoulin 53 másodperces lemaradásból visszatornázta magát az első helyre, mintegy 4,8 millióan kísérték figyelemmel a csatornán Európa-szerte.

Ilyen nagyszabású sporteseményt legutóbb 2017-ben rendeztek Budapesten. Akkor az úszó-világbajnokságot tartották Magyarországon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?