TÜZELŐÁLLÁS

Storck tönkretette Dárdai sikercsapatát

Nem tud annyi meccset elbukni a magyar válogatott, hogy veszélybe kerüljön Bernd Storck állása. A magyar válogatott hétfőn 3-0-ra kikapott Oroszországtól.
  • Szerző: mv

Immár biztossá vált, amit eddig csak sejteni lehetett: Bernd Storck csupán elődje, a Dárdai Pál által keltett hullámokat lovagolta meg, ennek köszönhette a sikereket a magyar válogatott élén.

Átvette a csapatot, majd leváltotta elődje teljes stábját. A norvégok elleni két pótselejtezővel ugyan eljutott az Európa-bajnokságra, azóta viszont kudarcot kudarcra halmoz. Teheti, hiszen Csányi Sándor MLSZ-elnök kijelentette, akkor is Storck marad a kapitány, ha a válogatott nem jut ki a világbajnokságra.

Az elmúlt egy év során előbb a válogatott védelme omlott össze a német szakember keze alatt. A portugálok elleni tavalyi, 3-3-ra zárult Eb-meccstől számolva a válogatott kilenc találkozón lépett pályára és 18 gólt kapott. Ez rendkívül magas, kettes átlagnak felel meg - Dárdai hét meccsen vezette a válogatottat, ezeken mindössze három gólt kaptunk, öt alkalommal pedig egyet sem!

A védekezés után a támadójáték is csődöt mondott, a Storck-csapat nem talált a hálóba az utóbbi három mérkőzésén! Tette ezt úgy, hogy közben a legeredményesebb magyar csatárok nem kaptak meghívót: Nikolics Nemanja az amerikai góllövőlistát vezeti, míg Futács Márkó a legtöbb gólt vágta Horvátországban – a Dárdai-csapat mindössze a görögök kapujába nem talált be, de az a döntetlen kulcsfontosságú volt a továbbjutásért vívott harcban.

Amíg Dárdai alázatosságot, dinamizmust és rendszert hozott a magyar válogatott életébe, addig a pletykák szerint Storck koncepció nélkül állítja össze a tréningeket.

Újabban rendre arról beszél, hogy a jövőt építi, a svédek és az oroszok elleni tesztmeccsek is erről szóltak, eredmény nélkül. Csányi Sándor elnök az Eb-kijutást kötelezőnek jelölte meg. Vajon képes annyit bukni a válogatott, hogy 2018 őszén ne Storckkal fussunk neki a selejtezőknek?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?