TÜZELŐÁLLÁS

Storck meglepődött a szurkolókon, nem ezt várta tőlük

A német szakember szerint Magyarországon csak az eredmény számít. A válogatott támadóit a védelmébe vette.
  • Szerző: HBK

A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, Bernd Storck meglepődött a magyar szurkolók reakcióján, miután a csapat szégyenteljes vereséget szenvedett Andorrán.

„Először is szeretném megköszönni azt a támogatást, amit a szövetségtől és a szurkolóktól kaptam az utóbbi időben, megmondom őszintén, engem is meglepett”nyilatkozta Storck az Origónak.

A német edző szerint a válogatottban mindenki azt várja el, hogy nemzetközi szinten teljesítsenek a játékosok, de ezt nehéz úgy elérni, hogy a klubcsapatok rosszul szerepelnek Európában. Ezért nagyon szorít a Videotonnak, amely bejuthat az Európa-liga csoportkörébe, ha két meccsen sikerül legyőznie a szerb Partizant.

A válogatott az utolsó négy mérkőzésén nem tudott gólt szerezni, de Storck szerint nem feltétlenül a támadósorban kell keresni a hibát.

„Jó csatáraink vannak, Szalai, Böde, Priskin, Eppel is gólerős játékos. Helyzetek és labdák nélkül viszont nehéz betalálni, és az utóbbi mérkőzéseken kevés lehetőséget alakítottunk ki, ezen kell változtatnunk.”

A válogatottnak minimális esélye maradt arra, hogy kijusson a jövő évi világbajnokságra, de Storck szerint nem engedheti meg azt, hogy kísérletezgessen a hátralévő vb-selejtezőkön.

„Magyarországon csakis az eredmény számít, ezt már megtanultam, amióta itt dolgozom. Természetesen az lenne a legjobb, ha úgy lennénk eredményesek, hogy közben egyre több fiatal épül be a keretbe.”

És ezeket olvastad már?