TÜZELŐÁLLÁS

Totális káoszba fulladt az olimpiai megnyitó egy ősrégi, rossz vicc miatt

A nagyszabású ceremónia előestéjén rúgták ki az igazgatót. Évtizedekkel korábbi poén csattant most rajta. Ez már a sokadik hasonló botrány.
  • Szerző: Ripost

A tokiói nyári olimpia nyitóünnepségének előestéjén jelentették be a szervezők, hogy menesztették a gála kreatív igazgatóját. A „civilben” komikus Kobajasi Kentaro vesztét egy 1998-as show-jában elsütött holokausztos poénja okozta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy nappal a megnyitó előtt rúgták ki az igazgatóját

Egy nappal a megnyitó előtt rúgták ki az ünnepség igazgatóját (Fotó: AFP)

A 23 éves felvételek a világhálón keringenek, és akkora felháborodást okoztak, hogy az a szervezőbizottságot erre a drasztikus lépésre késztette.

„Kiderült, hogy Kobajasi a múltban olyan kifejezéseket használt, amelyekkel kigúnyolta a történelem egyik tragédiáját”

- indokolta fontos munkatársa kirúgását Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője.

Korábban is több hasonló botrány került napvilágra az olimpiai megnyitóval kapcsolatban. A népszerű japán popzenész, Cornelius (valódi nevén Ojamada Keigo) pár napja azért mondta le a fellépését, mert rázúdult a népharag, miután kiderült, hogy a 90-es években, az iskolában zaklatta a fogyatékkal élő osztálytársait.

A szervezők egy másik igazgatója, Szaszaki Hirosi márciusban mondott le a posztjáról: a reklámszakember becsmérlő szóviccet sütött el egy népszerű japán ducimodellről, Vatanabe Naomiról (olympig-nek, vagyis az olimpia disznójának nevezte).

Februárban szexista megjegyzése miatt volt kénytelen távozni Mori Josiro, az olimpiai szervezőbizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?