TÜZELŐÁLLÁS

Ne sirasd a hokisokat! Ezért bukták el a feljutást

Sokkolta a magyar válogatott kudarca a szurkolókat szombaton a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Ha röviden kéne válaszolni arra a kérdésre, hogy miért nem jutott fel a magyar jégkorong-válogatott az A-csoportba, akkor azt mondanánk: azért, mert 16 másodperccel a vége előtt gólt kapott a britektől a záró meccsen.

Ennél viszont többről van szó. A számok ezúttal is mindent elárulnak, a %RIPOST% kigyűjtötte a legfontosabb statisztikai adatokat:

- A magyar válogatott lőtte a legkevesebb gólt a vb-n. Öt meccsen mindössze kilencszer találtunk a hálóba. Még a kieső lengyel csapat is több gólt szerzett (11).

- Nem csak a legkevesebbet lőttük kapura, a leggyengébb hatékonysággal is tüzeltünk (5.92%). A győztes britek például 11.94%-os találati hatékonysággal lőttek kapura. A pocsék helyzetkihasználás az egész vb-n jellemző volt a magyar válogatottra. Az első meccsen úgy kaptunk ki 3-0-ra Kazahsztán ellen, hogy az első két harmadban eldönthettük volna a mérkőzést.

- A magyar válogatott ellen lőtték a legtöbbet kapura. Vay Ádám ketrecére 189 lövést adtak le a vb-n - a feljutó olaszokéra csak 123-at. Kizárólag a magyar kapusnak volt köszönhető, hogy ebből csak 13 gól született. Vay szenzációs teljesítményt nyújtott, nem véletlen, hogy ő lett a vb legjobb hálóőre. Valamennyi meccsen, minden esélyt megadott a válogatottnak a győzelemre. Nem tudtuk kihasználni.

- Hátvédjeink gyakorlatilag semmi pluszt nem tettek hozzá a támadójátékhoz. Közülük mindössze Kevin Wehrs szerzett pontot, két gólpasszt adott. A többi védőnk nulla ponttal zárt. Ha ez nem lenne elég, a védekezés sem ment jól. Valamennyi védőnk mínuszban zárta a tornát (ha gólt kapunk, mínusz egy pont jár az éppen jégen lévő öt játékosnak. Ha gólt lövünk, plusz egyet írnak be).

- Vay mellett csak Sebők Balázs nyújtott kiemelkedőt: a kilenc magyar gólból Sebők ötben vállalt szerepet. Hármat ő szerzett, kettőt előkészített. Amíg Vay a kapuban, addig Sebők a mezőnyjátékosok közül emelkedett ki. Sajnos a többi csatárunk nem dolgozott ilyen hatékonyan. 

- A magyar csapat egyszer sem tudott 60 percen át koncentrálni, minden meccsen voltak hullámvölgyei és durva kihagyásai. Nem csak fejben fáradtunk el, fizikálisan sem bírtuk mindig az iramot. Utóbbi különösen a britek ellen látszott, hiszen a szigetországi csapat keményen beszorított minket a saját harmadunkba, és ennek köszönhetően mentette 2-2-re a záró meccset.

A magyar válogatott negyedik helyen zárta a vb-t, ami a fentiek tükrében elfogadható eredmény. Jövőre ismét reális esélye lesz arra, hogy a feljutásért küzdjön.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?