TÜZELŐÁLLÁS

„Akkor elveszítjük Milák Kristófot” – megtörte a csendet az úszószövetség elnöke

A friss olimpiai bajnok és edzőjének kapcsolata változások előtt áll.
  • Szerző: sk

Az olimpiai bajnoki cím ellenére sincs béke Milák Kristóf és edzője, Selmeci Attila között. Utóbbi egy rádióinterjúban elmondta, sokat kellett tűrnie tanítványa mellett. Állítja, türelmes volt vele, és végül e téren az események őt igazolták, hiszen áldozatvállalásának gyümölcse az arany- és ezüstérem. Most viszont egy hétig nyugalomra vágyik és arra, hogy átgondolja, hogyan tovább.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Eddig működött a párosuk
Fotó: Nemzeti Sport

Sajnos nem kizárt a váltás, bár sokak szerint ez helytelen döntés lenne. Az úszószövetség elnöke határozottan kijelentette, Miláknak csakis Selmecivel lehet esélye a 2024-es párizsi olimpián.

„Beszéltem valamennyi érdekelt féllel – nyilatkozta Wladár Sándor a Borsnak. – Tudattam a szakemberrel, Kristóffal és a versenyző szüleivel: az együttműködésnek folytatódnia kell. Ha netán mégis szakítanak, a 200 méteres pillangón jelenleg a világ előtt óriási fölényt élvező Kristóf előnye fokozatosan elolvad, és a 2024-es párizsi olimpiára személyében esetleg elveszítünk egy klasszist. Elveszítjük Milák Kristófot.”

Az elnök aláhúzta, az olimpiai bajnoknak szüksége van Selmeci mellett két önfeláldozóan segítő edzőpartnere, Biczó Bence és Márton Richárd segítségére.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?