KIAJOBB

Zárt kapuk mögött cselezik ki a koronavírust a magyar sztárok

A legjobb magyar teniszezők és úszók is háziversenyt szerveznek a kényszerszünet idejére. Kell a versenyzés a lelküknek.
  • Szerző: vav

Az olimpia és a kisebb-nagyobb versenyek elmaradásával testileg-lelkileg nehéz helyzetbe kerültek az élsportolók: bizonytalanná váltak a céljaik, a szokásos világjárás helyett otthon dekkolnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Milák Kristófék nyáron felmérhetik, hol tartanak a többiekhez képest
Fotó: MTI

A szabályok enyhülésével a közeljövőben legalább az lehetővé vált, hogy éles helyzet híján egymás között versengjenek. Teniszsztárjaink már jövő hétvégén, legjobb úszóink nyáron rendeznek zárt kapus háziversenyeket.

Háziversenyt szerveznek az úszóknak

Példátlanul nehéz helyzetet kell megoldaniuk az élsportolóknak és edzőiknek. A legtöbbjük életét gyerekkora óta betöltő világjárást és főként a versenyzést nem pótolja semmi. Ezt felismerték úszóedzőink is, akik Selmeci Attila vezetésével háziversenyt terveznek júliusra, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodához tartozó Széchy Tamás medencében.

„Már megkerestem Wladár Sándor elnök urat és Sós Csaba szövetségi kapitányunkat is, akik támogatásukról biztosítottak”

– erősítette meg az SzPress Sporthírszolgálatnak a világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó Milák Kristóf trénere, akinek az ötlete mellé állt az úszószakemberek sora.

Selmeci Attila (tanítványa, Milák Kristóf mellett) szerint verseny nélkül belefásulnak a munkába
Fotó: musz.hu

Selmeci szerint az egymás közti erőfelmérő ugyan csak hasonlít egy igazi versenyre, de színt vihet az otthoni, majd az uszodai edzésekbe előbb-utóbb belefásuló úszók életébe. A zárt kapus úszóviadalon több mint 150-en mérhetik le, hol tartanak az edzésmunkában.

„Azok az úszók, akik úgy gondolják, hogy ha nincs verseny a láthatáron, most félgőz is elég, illetve hajlamosak ellazsálni az edzéseket, azok nagyot fognak csodálkozni, amikor majd tényleg bele kell húzni. Csak azoknak van jövője, akik alkalmazkodni tudnak az új kihíváshoz”

– mondta Selmeci Attila.

Budapest Kupára készülnek a teniszezők

Teniszezőinknek már előrébb tartanak: egy kiszivárgott hír szerint jövő hétvégén Budapest Kupa néven rendeznek meghívásos tornát.

Az Eurosport jelentése szerint a Hopman-kupa mintájára kitalált csapatversenyen a legjobb férfi és női játékosaink is részt vesznek. Többek között Balázs Attila és Fucsovics Márton, illetve Babos Tímea, Stollár Fanny és más válogatottjaink is szerepelnek. A párokat fordított erősorrend alapján állították össze, és minden meccsük egy-egy férfi és női egyesből, illetve vegyespárosból áll majd.

Balázs már javában edz Noszály Sándor (a háttérben) felügyeletével:

A értesülése szerint szponzorok is az ügy mellé álltak, a háromnapos viadalról közvetít az M4 Sport. A bevételek jótékony célt szolgálnak.

Előnyt kovácsolhatnak a hátrányból

Lénárt Ágota szerint sportolóinkban aggódást és szorongást szülhet a jelenlegi helyzet, amire nincs kialakult forgatókönyv. Ugyanakkor most bőven jut idő a mentáltréningre.

„Ez a szakasz, ha jól kezelik, egy minőségi ugrás előkészítésére szolgál. Kialakult egy egyensúlyi helyzet, az olimpia előtt mindenki ismerte az erőviszonyokat, ez viszont egy év alatt jelentősen átrendeződhet”

– emelte ki az M1 csatornán a sportpszichológus, hogy aki most jól kezeli a nehézségeket, stratégiai előnyhöz jut a riválisaival szemben.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?