TÜZELŐÁLLÁS

Meglephetik a doppingellenőrök a legjobb magyar úszókat

A négy nemzet tornáján a Margitszigeten szigorúan ügyelnek mindenki egészségére, de lehet, hogy nem csak a vírust tesztelik majd a szakemberek.
  • Szerző: SK

„Ez majdnem két hónap volt, ami komoly probléma, annak ellenére, hogy mi még egész jól megúsztuk. Kínában, Oroszországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban hónapok óta egyáltalán nincsen tesztelés, vagy csak nagyon minimális. És még mindig nem állt teljesen helyre az élet.” – ezt Tiszeker Ágnes nyilatkozta a Hosszabbítás internetes oldalnak a koronavírus és a dopping kapcsolatáról. A Magyar Antidopping-csoport vezetője szerint folyamatosan tesztelni kellene a sportolókat. Éppen ezért érdekes, hogy a hétvégén végre nemzetközi úszóversenyt rendeznek Budapesten. Nem feltételezzük, hogy bárki tiltott szert használ a sportolók közül, de kérdés, vajon megérkeznek-e a versenyre a doppingellenőrök.

Fotó: Magyar Úszószövetség

Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője a nak nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy tesztelni fogják a résztvevőket.

„Ilyen kérdésre természetesen nem válaszolhatok, de miért ne mehetnénk? Mi akadályozza, hogy ott legyünk?” – nyilatkozta kapunknak a szakember.
Információnk szerint a nem hivatalos versenyen nem kötelező a kontroll, de a szervezők szívesen látják Tiszekeréket, amennyiben mennek.

Tiszeker Ágnes
Fotó: MTI

A doppingellenőrzés tehát még kérdéses, a koronavírusteszt azonban garantált a résztvevők számára. A szervezők kiemelték, hogy a versenyzők kizárólag zöld jelzésű országokból érkeznek.
„A verseny előtt és a versenynapokon mi magunk, a szervezők is részt veszünk a közös helyiségek fertőtlenítésében. Ahol szükséges, az előírt távolságtartást és a szájmaszk viselését is be fogjuk tartani, illetve tartatni, külföldről érkező vendégeinknek pedig egy hétnél nem régebbi negatív vírusteszt igazolást kell bemutatniuk” – mondta az SzPress hírügynökségnek Szántó Dávid, a szervezőbizottság vezetője.
A háromnapos versenyen szinte minden magyar válogatott sportoló elindul, hiszen hónapok óta ez az első komolyabb viadal a sportágban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?