TÜZELŐÁLLÁS

Olasz sztárklub kispadja várhatja Marco Rossit, így reagált szövetségi kapitányunk

Rossi egész családja a szóban forgó klubnak szurkol. A foci-Eb egyik nagy felfedezettjeként írnak róla hazájában, ahol eddig átnéztek rajta a klubvezetők.
  • Szerző: Ripost

Profi labdarúgóként ismert élvonalbeli játékos volt, edzőként azonban csak a harmad- és negyedosztályig vitte Olaszországban Marco Rossi. Meg is csömörlött az ott tapasztaltaktól, és már a szakma elhagyására készült, amikor 2012-ben új karrierbe és életbe kezdett Magyarországon. Azóta eljutott odáig, hogy a válogatottunk Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye láttán már egy olasz sztárklub kispadjáról kérdezték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Mártont is figyeli, de...

Olaszországban előbb efelejtették, de már nagyon is kezdik értékelni
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Az Eb-címvédő portugálok elleni 83 percnyi helytállás, majd a világbajnok franciák elleni bravúros 1-1 után az olasz lapok már a torna egyik nagy edzőegyéniségeként emlegetik Rossit. A Radio Punto Nuovo videointerjút készített az 56 éves szakemberrel, akit arról is kérdeztek, idővel elvállalná-e egy olasz élvonalbeli klub, például a Napoli vezetőedzői posztját.

„Egyszer a Napolit vezetni? Hihetetlen lenne, már csak azért is, mert a gyerekeim és a feleségem egész családja a Napoli szurkolója. De már akkor is nagyon boldog lennék, ha elmehetnék megnézni Luciano Spalletti néhány edzését”

- utalt Rossi szerényen a Napoli nemrég kinevezett új szakvezetőjére, Luciano Spallettire, aki korábban többek között az AS Roma, a szentpétervári Zenit és az Internazionale vezetőedzője is volt.

Rossi továbbá hozzátette: ha egyszer talán vissza is tér az olasz futballba, szeretné kitölteni a Magyar Labdarúgó Szövetséggel pár hónapja meghosszabbított, 2025-ig szóló szerződését, ami a válogatottunk további sikereit jelentené.

„Olyan sok jó edző van Olaszországban, hogy bizonyos szinten túl nem kaptam lehetőséget otthon. De ez az én hibám is, jobban kellett volna gondoznom a kapcsolataimat”

- mondta önkritikusan Rossi, aki nemrég arra utalt: a pályafutását igazán az foglalná keretbe, ha nevelőegyesületénél, a Torinónál kapna egyszer kispadot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?