TÜZELŐÁLLÁS

Kipakolt egy olasz lapban a Honvéd leváltott edzője

A szerb kapusedző szerint rosszabb a helyzet, mint egykor a Balkán-háborúban volt. A bombáknál veszélyesebb a vírus.
  • Szerző: vav

Nem csak Giuseppe Sannino tért haza Olaszországba, a Honvéd eddigi kapusedzője, Vlada Avramov is Szerbiába autózott, hogy a szeretteivel legyen a koronavírus-járvány nehéz időszakában. A kispesti klubbal múlt csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott szakember nagyon kiborult az olaszoknál és elsősorban hazájában, Szerbiában uralkodó járványhelyzet miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Avramov szerint most rosszabb, mint a Balkán-háborúban volt
Fotó: honvedfc.hu

„Első az egészség, csak utána jön a labdarúgás. Bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol egy másodosztályú csapattal szemben jó esélyünk volt a döntőre, mégis úgy döntöttünk, hogy most a család mellett a helyünk. Azóta már Szerbiában vagyok, ahol este nyolctól hajnali ötig kijárási tilalom van. Ez egy vészhelyzet, katonákkal az utcákon”

- mondta a TuttoMercatoWebnek a Fiorentina, a Cagliari, a Torino és az Atalanta egykori szerb válogatott kapusa, akinek hazájában kéthetes házi karanténba kellett vonulnia.

„Utána majd megmondja az orvos, hogy kapcsolatba léphetek-e másokkal. Addig a testvérem hagy nekem ennivalót a ház előtt.”

Jobban fél, mint a háborúban

Avramov a Honvédnál tapasztaltakról csupa jót mesélt, de...

„Rendkívüli környezetet és kivételes embereket találtam ott. De amikor meghallottuk az Olaszországból érkező aggasztó híreket, Sanninóval együtt úgy döntöttünk, hogy a leghelyesebb hazatérnünk a családunkhoz. Nagyon rossz a helyzet: amikor itt, Szerbiában a háborúban bombáztak, elrejtőzhettünk, ráadásul elsősorban éjjel volt veszély. Reggelente elhagyhattuk a házainkat, napközben szinte normális életet éltünk. Ebben a helyzetben most jobban félek, mint a háborúban, mert a vírus bármelyik pillanatban megtámadhat minket”

- pakolt ki félelmeiről Vlada Avramov, hozzátéve: második hazája, Olaszország miatt nagyon aggódik, rémálommal érnek fel számára az onnan érkező szörnyű hírek.

És ezeket olvastad már?