OLDALVONAL

Edzőváltás a szobafogságban lévő NB I-ben: hazamegy a „pestises” olasz

A koronavírus-káosz az ok? A Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott Giuseppe Sanninóval és stábjával.
  • Szerző: vav

A Budapest Honvéd FC közös megegyezéssel szerződést bontott az olasz szakemberrel és stábjával – adta hírül honlapján Giuseppe Sannino és edzőkollégái távozását az NB I-es labdarúgóklub.


Fotó: honvedfc.hu

„A kialakult helyzetre tekintettel közös megegyezéssel szerződést bontott a Budapest Honvéd vezetősége Giuseppe Sanninóval és stábjával. Valerio Zuddas erőnléti edző április 30-ig még a klubnál marad, de a többiek még a héten visszatérnek hazájukba” – fogalmaz a közlemény, amelyből kiderül: Sannino munkáját ideiglenesen Pisont István veszi át, aki a bajnokság szüneteltetésének időszakában egyéni edzéstervek alapján – az erőnléti edzővel közösen – készíti föl a játékosokat a későbbi mérkőzésekre.

A meccseken rengeteg sárga és piros lappal büntetett Sannino legutóbb kivételesen nem eltiltás, hanem a koronavírus-gyanú miatt, milánói hazalátogatása után elővigyázatosságból kényszerült kéthetes távollétre. A visszatérése óta a Honvédnak sikerült ugyan legyőznie a Paksot a Magyar Kupában, de a bajnokságban legutóbb megsemmisítő vereséget (1-5) szenvedett hazai pályán a Kisvárdától.

„Mióta február huszonhetedikén Budapestre visszatérve óvatosságból karanténba vonultam, olyan, mintha pestisesnek néznének”

- nyilatkozta a szimpatikus, általában jó kedélyű edző két napja egy olasz portálnak.

Mára odáig jutott, hogy a kialakult helyzetben inkább bontsanak szerződést:

„Nem éreztem magam nyugodtnak, ezért a Honvéddal közös megegyezéssel felbontottuk a június végéig érvényes szerződést. Ez egy különleges helyzet: a munkatársaimmal együtt távol vagyunk a szeretteinktől, a családunktól, és miután nem dolgozhatunk, úgy éreztük, haza kell mennünk. Most csak arra tudok gondolni, hogyan jutok haza Varesébe. Remélem, sikerül. Repülőjáratok híján bérelek egy kocsit. Szeretném mielőbb megölelni a feleségemet, a két gyermekemet és a két unokámat”

- nyilatkozta a több olasz élvonalbeli csapat mellett az angol Watfordnál is megfordult Sannino az ANSA olasz hírügynökségnek.

És ezeket olvastad már?