TÜZELŐÁLLÁS

Kiderült Kapás Boglárka titka, ettől sikeres a magyar bajnoknő

Pszichológiai oldalról is megközelíti a versenyhelyzeteket a szépséges úszó. Szerelme is sokat segít neki.
  • Szerző: HBK

A pszichológia és a szerelem erejével tudott visszatérni a csúcsra Kapás Boglárka, aki 200 méter pillangón nyert aranyérmet a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokságon. Az UTE versenyzőjének borzalmasan alakult a tavalyi nyara, de a jelek szerint sikerült megoldást találni a problémáira.

Kapás a két évvel ezelőtti riói olimpián már bizonyította tehetségét, 800 méter gyorson bronzérmes lett. Tavaly a budapesti világbajnokság viszont nagyon nem úgy sikerült neki, ahogy azt eltervezte, hazai közönség előtt nem tudott érmet szerezni.

Ezen a nehéz időszakon sikerült átlendülnie a pszichológia segítségével. Boglárkát mindig is vonzotta ez a tudományág, az ELTE-n is erre a szakra jár. Az egyetemen tanultakat a medencében is felhasználja, így tiszta fejjel tud vízbe ugrani, ami előnyt jelent a többiekkel szemben.

„Azért választottam a pszichológiát, mert ez illeszkedik az érdeklődési körömhöz. Az, hogy ebben tovább tudom vinni a sport iránti szeretetemet is, külön öröm számomra. Érzékeny vagyok a témára, nyilvánvalóan a pszichológia oldaláról is megközelítek egy versenyhelyzetet” nyilatkozta a mindig mosolygós Bogi, aki visszavonulása után sportpszichológusként akar dolgozni.

A bajnoknőnek sokat segít párja is, a szintén válogatott úszó Telegdy Ádám. Kettejük kapcsolatát csak erősíti, hogy az edzések mellett az egyetemre is együtt járnak.

„Nagyon sokat segít, ha valakivel megoszthatom a gondolataimat, s olyan ember áll mellettem, aki megérti, ha éppen fáradt vagyok. Óriási segítség vagyunk egymásnak” mesélte korábban Kapás, a Blikknek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?