TÜZELŐÁLLÁS

Kemény Dénes büszke édesapa, nem akárhol kötött ki a fia

A legendás pólókapitány még szabadságuk alatt edzésre fuvarozta Márkot.
címkék:
  • Szerző: sk

Vízilabda helyett lövészetben próbálkozik Kemény Dénes legkisebb fia. Persze nem meglepő, hiszen a legendás pólóskapitány is szenvedélyes vadász, s a 15 éves Márk is puskával a kezében találta meg számításait.


Büszke a kisfiára, Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

A traplövészet űzésére nincs létesítmény magyar földön, Kemény Márk úgy szerzett utánpótlás korú Eb-arany- és ezüstérmet, hogy külföldi edzésen összesen három (!) alkalommal dörgött a fegyvere.

Kevés edzés

„Ez különleges versenyforma, amennyiben egy szerkezet a legváratlanabb irányokba lövi ki a céltárgyat, amely ráadásul összevissza cikázik a levegőben” – mondta Kemény, majd hozzátette: amúgy sem dúskálnak edzésszínhelyben, ha jól számolja, az országban összesen három ilyen létezik. Nem csoda, hogy Márk 2021 januárja óta összesen húsz alkalommal edzett.

Fuvaros lett a kapitány

„A szabadság alatt Balatonfenyvesről a fűzfői sportlövő-centrumba fuvaroztam a fiamat, majd vissza, de legalább volt mód gyakorolni – újságolta a vízilabda-válogatottunkkal három olimpiai aranyérmet szerzett szakember. – Márk a magyar serdülő-válogatott tagjaként már a sportlövészet válfajai közötti specializálódáson töri a fejét. Alighanem traplövő lesz, tudniillik az olimpiai szám, és szeretne ötkarikás játékokra kijutni.”

Kipróbálta a pólót is

A 15 éves fiatalember korábban vízipólózott, teniszezett, e kettőben is olimpikonná nőhette volna ki magát, de a sportlövészet jobban vonzza. A Kemény-szülők mindent elkövetnek álmai beteljesedése érdekében, hol az édesanya, hol Kemény mester fordít napi 6-7 órát arra, hogy a lőtérre szállítsa a lurkót, bevárják a edzést, majd irány haza Leányfalura.

„Egy hozzá hasonló korú pólós srác naponta úgy 40 percet tölt el a tréningre való oda- és visszautazással, Márk esetében ez másként van, de valamit valamiért. Reméljük, egyszer olimpiai lőállásba léphet.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?