Létrehozva: 2015.08.22.

Õk a sportvilág tahói: ujjaznak, fojtogatnak, beszólogatnak a sztárok!

Az utóbbi idõben már a tenisz sem mentes az ocsmány provokációtól. A Kyrgios-Wawrinka összecsapás azonban még nem minden! Az elmúlt hónapokban sok méltatlan megnyilvánulás szomorította el a sportrajongókat.

Immár több mint egy hete szörnyülködik a világ a tenisztörténet egyik legcsúnyább ügyén. Ahogy azt a %RIPOST% is megírta, a montreali tornán az ausztrál Nick Kyrgios meccs közben vágta Stan Wawrinka fejéhez, hogy haverja és honfitársa, egy Kokkinakis nevű fiatal játékos „megdöngette a barátnőjét”.

Wawrinka hivatalosan sérülés miatt adta fel a meccset, de a sajtótájékoztatón és a Twitteren is Kyrgios bunkósága miatt háborgott. A történet folytatódott: Kyrgios öccse végigjárta a sajtót, mert szerinte Wawrinka az öltözőben megtámadta a testvérét. Állítólag mindkét fél részéről záporoztak az ocsmányabbnál ocsmányabb szavak.

Később az is kiderült, a pálya szélén elhelyezett mikrofonok felvették, ahogy Kyrgios magában beszél:

Ez meg egy 18 évest kefélget.

A történet kulcsfigurája az a Donna Vekic, akiért Wawrinka korábban elhagyta a családját. A valójában 19 (és nem 18) éves horvát teniszező szerint Kyrgios tahó beszólása rontja a sportágról kialakított képet.

A zavaros ügyben persze nehéz kibogozni minden szálat, annyi azonban biztos, hogy az elmúlt három hónapban rengeteg tahó megnyilvánulás történt a sportpályákon, és azokon kívül is. A %RIPOST% most ezekből készített összeállítást.

 

Matt Barnes

Május végén az amerikai kosaras egy NBA-meccs közben akadt össze az ellenfél legjobbjával, James Hardennel. Majd a játékos anyukájához fordult, és előbb szajhának nevezte a nőt, ezt követően pedig félre nem érthető activityzésbe kezdett. Mutatványával azt próbálta érzékeltetni, hogy a houstoni játékos anyjának mit kellene tennie az ő férfiasságával. 50 ezer dollár lett a büntetése.

 

A Leicester City három focistája 

Szintén május végén történt az eset. A csapat bangkoki túráján Tom Hopper, Adam Smith és az edző fia, James Pearson három thai lányt vittek fel a szobájukba, és videót készítettek az orgiáról. A felvételt még a barátaiknak is elküldték.

A videón a három futballista meztelenül ünnepli magát a szexuális együttlétet követően. Folyamatosan rasszista, trágár és obszcén megjegyzésekkel illetik a lányokat, egyikük „vágott szeműeknek” nevezte őket, és ezen persze jókat nevettek. A Leicester végül mindhármukat kirúgta.

 

Dunga

A brazilok szövetségi kapitánya június végén tett rasszista megjegyzést. Dungát a Copa Américán kiesett csapata rossz teljesítményéről kérdezték, mire mérgében így reagált:

Olyannak érzem magam, mint egy afrikai származású. Mindenki meg akar ütni gondolkodás nélkül.

 

Gonzalo Jara

A június végén, a Copa Americán történt botrányos jelenet képei bejárták a világot. Mindenki látta, ahogy a chilei Gonzalo Jara félreérthetetlen mozdulatokat tesz Edinson Cavani hátsója felé.

Az eset persze felbosszantotta az uruguayi támadót, aki a dulakodás közben Jara arca felé ütött. Később kiderült, hogy a két focista azóta sem beszélt az esetről.

 

Mo Farah

Miután a britek olimpiai bajnoka július elején megnyerte az 5000 méteres síkfutást a Gyémánt Liga-versenyen, minősíthetetlen stílusban beszélt honfitársával. Farah mögött egy másik brit, Andy Vernon végzett a második helyen, és a futam után gratulálni szeretett volna a győztesnek. „Farah hátat fordított nekem, és azt mondta, b.sszam meg! Kezet sem fogott velem” - mesélte dühösen Vernon.

 

Lothar Matthäus

Az egykori magyar szövetségi kapitány rutinos tréner megmondóember. Július közepén azonban nem akármilyen rekordot állított fel: egyetlen interjúban öt emberbe rúgott bele. Mindezt úgy, hogy az ötből négy szereplőről egyáltalán nem is kérdezték! Különösen Kevin-Prince Boatengnek szólt be, azt mondta, most már ideje lenne kihúzni a fizetési listáról.

 

Zlatan Ibrahimovic

A nyár közepén derült ki, hogy a svéd csatársztár a barcelonai évében szinte mindennap pofon szerette volna vágni Pep Guardiolát. A focista életrajzi könyvében olvasható, hogy bár végül nem bántotta az edzőt, folyamatosan üvöltöztek egymással.

Azt kiabáltam az arcába, hogy nincs vér a pucádban. Majd hozzátettem: elmehetsz a francba!

Ibra azt is bevallotta, többször provokálta az edzőt.

 

Lionel Messi

A Barca klasszisa augusztus elején, az AS Roma elleni edzőmeccsen vadult meg: előbb megpróbálta lefejelni ellenfelét, majd fojtogatta is az olaszok védőjét. Messi megúszta sárgával, azonban úgy tűnik, lehet valami abban, amit korábban írtak róla: nem olyan angyali játékos, mint amilyennek sokan képzelik.

 

Gerard Piqué

Egy hete történt, hogy a Barcelona védője az Európai Szuperkupa megnyerése után trágár szavakkal gyalázta az ősi rivális Real Madridot.„Gyerünk, srácok, ünnepeljünk! Megb...hatja magát a Real Madrid! Mutassuk meg nekik, hogy miénk ez a nap!” - javasolta a társaknak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

mandiner.hu

Elemző: Kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amit a Momentummal csináltak a Magyar Péter-tüntetésen

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Kalasnyikovval tartotta rettegésben a párját: átélt borzalmairól pakolt ki a világbajnok exe

TÜZELŐÁLLÁS

„Húzz már el innen!” – Szoboszlait nem kímélik, betelt a pohár a szurkolóknál

TÜZELŐÁLLÁS

Hiába toloncolták ki, Boris Becker a börtön után nagy húzásra készül

TÜZELŐÁLLÁS

„A nyerés tudományát gyakorolni kell” - először járt Párizsban a magyar világbajnok