TÜZELŐÁLLÁS

Hatalmas focibotrány, Maradona hátba támadta Messit

A Barcelona szupersztárját néhány órával a Bolívia elleni meccs előtt tiltották el, a hírek szerint az argentinok legendája is szorgalmazta a szigorú döntést.
  • Szerző: HBK

Lionel Messit négy meccsre eltiltotta a FIFA, mert a Chile elleni vb-selejtezőn a partjelzőket és a bírót is kőkeményen szidalmazta. A hírek szerint Messi eltiltását az argentinok világbajnok futballistája, Diego Maradona is támogatta.

Mint korábban írtuk, Messi a Chile elleni meccsen folyamatosan szidta a partjelzőket, majd a meccs után dühösen kérte számon a bírótól, hogy nem védte meg, miközben folyamatosan rugdosták.

Azt sejteni lehetett, hogy ennek lesz következménye, de az nem tűnt valószínűnek, hogy a legsúlyosabb büntetést kapja meg Messi. Mégis ez történt, talán pont Maradona miatt: Gonza Stupenengo újságíró számolt be arról a Twitteren a forrására hivatkozva, hogy az argentinok legendája nemhogy ellenezte Messi büntetését, még szorgalmazta is azt.

Maradona a FIFA nagykövete, és mivel Messiről van szó, nem elképzelhetetlen, hogy valóban kikérték a véleményét az üggyel kapcsolatban.

Messit és az argentin szövetséget egyébként csupán néhány órával a Bolívia elleni meccs előtt értesítették a döntésről, az argentin válogatott aztán meglepetésre ki is kapott, így most pótselejtezős helyen áll a dél-amerikai zónában.    

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?