TÜZELŐÁLLÁS

Érdemes lesz fennmaradni: Történelmi pillanatot sugározhat a tévé

Tom Brady a hatodik bajnoki gyûrûjére hajt az 53. Super Bowlon. A New England Patriots pedig beállíthat egy rekordot.
  • Szerző: HBK

Magyar idő szerint február negyedikén hajnali fél egykor veszi kezdetét a profi amerikaifutball-liga (NFL) 53. nagydöntője. A New England Patriots irányítója, Tom Brady Bill Belichik vezetőedzővel karöltve a kilencedik Super Bowlján a hatodik sikerére hajt. A 41 éves irányító történelmet írna egy újabb bajnoki cím bezsebelésével.

Az NFL történetében eddig csupán két játékos nyert ötször bajnokságot, Brady egyetlen győzelemre van attól, hogy megdöntse azt a rekordot, amit most Charles Haleyvel közösen tart. A Patriots pedig befoghatná a legtöbb győzelemnél tartó Pittsburgh Steelerst (6).

Brady már nagyon készül arra, hogy mind a két kezére kerüljön bajnoki gyűrű, azt már kijelentette, hogy nem a mostani nagydöntő lesz az utolsó mérkőzése az NFL-ben. Ha pár évig még bírja a gyűrődést, akkor az ujjai nagy részén ott fog díszelegni az értékes ékszer.

Érdekesség, hogy Brady az első bajnoki címét a Rams ellen szerezte meg 2002 februárjában, most pedig újra ellenük döntőzik (a csapat időközben St. Louisból átköltözött Los Angelesbe). Csapattársai közül többen is őt dicsérték a Super Bowl előtti sajtónapokon.

„Õ minden idők legjobbja, ennyi. Nagyszerű vezére a csapatnak”jelentette ki Trent Brown, a Patriots támadófalának egyik legfontosabb tagja. – Nagyon jó játékos, a legjobb. És ezt folyamatosan, hétről hétre bizonyítja” – csatlakozott csapattársához a New England elkapója, Julian Edelman.

Az 53. Super Bowlt a Sport TV élőben közvetíti.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?