TÜZELŐÁLLÁS

Drasztikus fordulatot vett a Fradi-játékos élete

Hardi Richárd 2018 februárjában még az életéért harcolt, most pedig bajnok lett a Fradi hokicsapatával. A fiatal játékos kétszer is legyőzte a rákot.
  • Szerző: RIPOST

Felemelő pillanatokat élt át kedd este Hardi Richárd: egy évvel azt követően, hogy másodszor is legyőzte a rákot, a Ferencvárossal megnyerte a jégkorong Erste Ligát, ráadásul a magyar bajnoki cím megszerzésének is örülhetett.

Az FTC-Telekom először nyerte meg az Erste Ligát, a négy győztes meccsig tartó fináléban a Csíkszeredát múlta felül. A zöld-fehérek 22 év után a magyar bajnoki címet is elhódították, a keretnek Hardi is a tagja volt.

A fiatal hokisnál először 2015 augusztusában diagnosztizáltak nyirokcsomórákot. A kemoterápiás kezelések után visszatérhetett a csapathoz, a 2016–2017-es idényt végig is játszotta.

2017 szeptemberében azonban kiújult a betegsége. A támadó ekkor sem roppant össze, óriási lelkierőről tanúbizonyságot téve küzdött tovább az életéért, be akarta bizonyítani, hogy nincs lehetetlen, újra jégkorongozni akart. Az előzőnél drasztikusabb kezeléseknek vetették alá, előfordult olyan is, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. 2018 februárjában pedig átesett egy őssejtátültetésen.

„Igazából még fel sem fogtam, hogy bajnokok lettünk, hihetetlen, hogy egy év alatt ekkora változás történt az életemben. Õsfradista vagyok, mindig is az volt a vágyam, hogy a szeretett csapatommal megnyerjem a bajnokságot. Ha egy éve azt mondom valakinek, hogy ez meg fog történni velem, akkor az illető személy biztos kinevetett volna. De ez most valósággá vált, hihetetlen az egész. Amikor lefújták a döntő ötödik meccsét, átfutott az agyamon, hogy egy éve még milyen állapotban voltam, eszembe jutott, hogy milyen mélyről kellett visszajönnöm. Szeretném azt sugallni a külvilágnak, hogy senki ne adja fel a harcot, mert tényleg nincs lehetetlen” – nyilatkozta a %%-nak Hardi, aki elárulta, hogy a csapattársaival nagy bulit csaptak a bajnoki cím megnyerése után.

Hardi szervezete szerencsére jól reagált a kezelésekre, később az orvosoktól is zöld utat kapott, így tavaly augusztusban megkezdhette a felkészülést a mostani idényre. A játékos már akkor elmondta, a „csomófóbia” helyett már csak a bajnoki cím lebeg a szeme előtt, végül két aranyérmet is a nyakába akasztottak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?