TÜZELŐÁLLÁS

Nem kér a sz*rviharból, Djokovics dühbe gurult egy kérdéstől

Rákérdeztek, hogy az oltásellenességéről ismert teniszsztár be van-e oltva a koronavírus ellen. Érzékeny témára tapintottak nála.
  • Szerző: Ripost

Bő egy hónapjuk van a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságra tartó játékosoknak arra, hogy beoltassák magukat a koronavírus ellen. A címvédő, világranglista-vezető Novak Djokovics esetében továbbra is teljes a bizonytalanság. Egy szerb lap rákérdezett, fölvette-e a vakcinát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Djokovicsnak elege lett az indiszkrét kérdésekből

Djokovicsnak elege lett az indiszkrét kérdésekből
Fotó: AFP

Az eleinte vírustagadóként, majd megbetegedése után oltásellenesnek mondott 34 éves világsztár nem adott egyenes választ a kérdésre.

„Megvan a véleményem, és ezen semmi sem változtat. Nem árulom el, be vagyok-e oltva vagy sem. Ez magánügy és a törvényeink szerint bárkit beperelhetek, aki erről faggat. Ez a kérdés nem helyénvaló. Túl sokan veszik a bátorságot, hogy ilyesmit kérdezzenek és ítélkezzenek miatta. Mindegy, hogy igennel, nemmel, talánnal, nem tudommal vagy megfontolommal válaszolsz, kiforgatják a szavaidat”

– mondta Djokovics, akinek elege van a sajtóból:

„Nem találom a szavakat, amikkel leírhatnám a médiát. Félelmet és pánikot keltenek az emberek körében, és én ebben nem akarok részt venni. Most, hogy ezt itt elmondtam, egy újságíró ebből is botrányt csinálhat. De én nem akarok részese lenni ennek a sz*rviharnak.”

Arról, hogy az ausztrálok szinte biztosan nem engednek be az országba olyanokat, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen, a teniszsztár elmondta: természetesen szeretne részt venni az év első Grand Slam-tornáján, de...

„...nem tudom, megyek-e vagy sem.”

Annyit azért elárult, hogy tudomása szerint Ausztráliában november első felében döntenek a torna koronavírus-protokolljáról.

„Az idei évhez hasonlóan nyilván most is lesznek korlátozások. Úgy hallottam, hogy a kormányzat és a szervezők igyekeznek az akkorinál jobb körülményeket teremteni mindenkinek – a beoltottaknak és a oltatlanoknak is. Az nem lehet, hogy megint hetven játékos karanténba kényszerüljön, csak mert egy repülőn ültek egyetlen pozitív személlyel” – mondta.

Az elvesztett US Open-döntője óta pihenő Djokovics idén még részt vesz a párizsi ATP-versenyen, a torinói világbajnokságon és a Davis-kupában is. Aztán az Australian Open erősen kérdéses...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?