TÜZELŐÁLLÁS

„Repülnie kellett volna” – Dárdai sorsáról beszélt a főnöke

A magyar edző is hibázott, de... Fredi Bobic, a Hertha BSC nyáron kinevezett ügyvezetője elárulta a sokakat meglepő döntése hátterét.
  • Szerző: Ripost

Nyáron nevezték ki a Hertha élére Fredi Bobicot, aki bő másfél évtizede csapattársa is volt Berlinben a focisták jelenlegi magyar vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak. A Frankfurtból érkezett új nagyfőnök mégsem a régi kapcsolatukra tekintettel tartott ki mellette a csalódást keltő szezonrajt után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai megtartásával üzent a főnöke: nem rövid távon gondolkodik a klubnál

Dárdai megtartásával üzent a főnöke: nem rövid távon gondolkodik a klubnál
(Fotó: Instagram)

Bobic a DAZN-nak adott terjedelmes interjújában többek között elmondta: Dárdaival valóban régóta ismerik egymást, de ez nem jelentett sem előnyt, sem hátrányt.

„Először újra meg kellett ismerkednünk. Habár két évig együtt játszottunk, de olyan érzés, mintha azóta már száz év eltelt volna, mi pedig alig láttuk egymást”

- magyarázta Bobic, majd arról a kritikus időszakról is beszélt, amikor a sorozatos (és olykor súlyos) vereségek miatt hetekig a levegőben lógott Dárdai menesztése. Olyannyira, hogy egy szerencsétlen nyilatkozatában ő is jelezte: nem ragaszkodik a kispadhoz, ő csak kisegít, amíg szüksége van rá a klubnak. Ez nem tetszett Bobicnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hertha BSC (@herthabsc) által megosztott bejegyzés

„Pál is érezte: három vereség és az emocionális hibája után valójában repülnie kellett volna. Mégsem így döntöttem, mert meg akartam mutatni a klubnak: nyugalomra és stabilitásra van szükségünk. Egy azonban tény: ilyesmi a jövőben nem sűrűn történhet meg”

- szögezte le Fredi Bobic.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?