KIAJOBB

Büszke lehet Dárdai, ebben a Hertha a legjobb az egész Bundesligában

Kezd beigazolódni, hogy a főnökével együtt remekül végzik a munkájukat. Szombaton fontos csata vár rájuk: lendületbe jönnek vagy visszaesnek a gödörbe?
  • Szerző: Ripost

Kezd bebizonyosodni, amiről Dárdai Pál hetek óta papol. A Bundesliga-szezon elején beragadt berliniek legutóbb bravúros győzelmet arattak Frankfurtban (16 hónap után először bukott otthon az előző körben a Bayern otthonában győztes Eintracht). Ha szombaton (18.30, tv: Aréna 4) behódol a Mönchengladbach is az Olimpiai-stadionban, végképp egyenesbe jöhetnek – máskülönben viszont újra felerősödhetnek a kritikák. A cél mindenesetre a téli szünetig felzárkózni az élcsoport mögé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdaiék új játékosai bizonyítják, hogy jó döntés volt leigazolni őket

Dárdaiék új játékosai bizonyítják, hogy jó döntés volt leigazolni őket
Fotó: AFP

A jelek egyre inkább arra mutatnak, hogy a magyar edzőnek és az új sportigazgatónak, Fredi Bobicnak sikerült úrrá lenniük a válságon. Sőt, egy mutatóban már a Hertha focicsapata a legjobb a német topliga teljes mezőnyében: az ő új szerzeményeik termelték eddig a legtöbb gólt.

Az összesen tíz találatból hetet a nyári igazolások jegyezték: Suat Serdar, Jurgen Ekkelenkamp (2-2), Stevan Jovetic, Myziane Maolida és Marco Richter. Mindez utólag is alátámasztja Dárdai korábbi nyilatkozatait, amit akkor sokan csak mellébeszélésnek gondoltak. A magyar tréner a legkínosabb eredmények, a legkilátástalanabb játék, a legkritikusabb cikkek idején is higgadtan türelemre intett.

Óriási jövés-menés volt

Fredi Bobic irányításával a Hertha 14 focistájától vált meg és 12 újat szerződtetett a nyári átigazolási szezonban. Közel 23 millió euró (8,3 milliárd forint) nyereséggel zárták a transzfereket – de a pályán eleinte megfizették a fene nagy jövés-menés árát.

„Nem vagyok varázsló, ilyen sok változás után időre van szükség az egység és a csapatszellem kialakításához. Ha egy csettintés alatt összejönne, mindenki a BL-ben játszana. Most végre nem nekem kell bizonygatnom a srácok jó edzésmunkáját, mert jól is játszottak. Boldog vagyok a fejlődés láttán, az öltözőben is beindult végre egy folyamat. Ha így folytatjuk, sok örömünk lesz a csapatban”

– mondta most, de korábban is többször hangsúlyozta, mennyire időigényes a csapatépítés folyamata, ő pedig szisztematikus munkával jobb játékosokká teszi a focistáit.

A Bundesliga élcsoportja nyolc forduló után: 1. Bayern 19 pont, 2. Dortmund 18, 3. Leverkusen 16, 4. Freiburg 16, ...13. Hertha 9.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?