TÜZELŐÁLLÁS

„Írjanak, amit akarnak” – Dárdai kőkeményen beszólt a bravúr után

Óriási sikert aratott a német sportsajtóban már hetek óta temetett edző és csapata. Dárdai szerint kívülről gerjesztik a feszültséget.
  • Szerző: Ripost

Dárdai Pál feltámasztotta a Herthát: a német Bundesliga első hét fordulójában öt vereséget elszenvedett berlini csapat az Eintracht Frankfurt vendégeként aratta a harmadik győzelmét. A házigazdák több mint 16 hónapnyi veretlenség után maradtak alul otthonukban. A sportlapokban hetek óta temetett magyar edző a bravúr után alaposan beszólt a sajtónak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai és a játékosai végre kikászálódnak a gödörből?

Dárdai és a játékosai végre kikászálódnak a gödörből?
Fotó: AFP

„Nem az edző vagy az állása itt a lényeg. A játékosok miatt volt fontos ez a siker, mert én látom, mennyit dolgoznak hétről hétre”

- mondta a Sky mikrofonja előtt Dárdai, akinek ez volt edzői pályafutása 175. Bundesliga-meccse.

Ennek azért ellentmondott az első Hertha-gólt szerző Marco Richter, amikor így fogalmazott trénerükkel kapcsolatban:

„Ez érte is volt, mindenképpen.”

Dárdai Pál szerint az első félidei játékuk „tökéletes volt”, mások pedig a jó cseréjéért dicsérik: a második gólt a két perccel korábban pályára küldött Jurgen Ekkelenkamp szerezte. A Hertha kontrajátéka a második félidőben is jól működött, az edző szerint még a legnagyobb frankfurti nyomást is nyugodtan átvészelték.

„Újra hangsúlyoznom kell, milyen jól edzenek a srácok, és ma végre jól is játszottak. Szisztematikusan, taktikusan és fegyelmezetten. Ha így fejlődnek tovább, sok örömünk lesz a csapatban”

- mondta Dárdai, aki az utóbbi hetek kritikáit firtató kérdésre így válaszolt:

„Ezek a hangok csak a médiából jöttek. A klub egyetlen hivatalos személyétől sem hallottam soha, hogy valamit rosszul csinálok. A bulvársajtó írjon, amit akar, mi nyugodtan és jókedvűen dolgozunk. Aki nem hiszi, jöjjön és nézze meg!”

A Hertha magyar edzője hangsúlyozta: az átigazolási időszakban hat-hét játékos ment és ugyanennyi jött, így – figyelembe véve a sérüléshullámot is – világos, hogy időre van/volt szükség a csapat- és közösségépítésre.

„Ez eltart egy darabig, én csak egy edző vagyok, nem varázsló”

- mondta Dárdai Pál.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?