TÜZELŐÁLLÁS

Botrány a magyar sportban, nyomoz a rendőrség

Évek óta áll a bál a két sportlövő között, a legújabb esetről videó is készült.
  • Szerző: sk

Egy egész évados krimisorozatot már biztosan össze lehetne állítani abból, ami Sidi Péter és Péni István körül zajlik az elmúlt években. Tavaly még csak a közösségi médiában vádaskodtak, idénre azonban már tettlegességig fajult az új botrány a magyar sportban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legújabb információ szerint doppingszert találtak Péni szervezetében, ő pedig azt állítja, hogy a tiltott anyagot Sidi csempészte az italába, amikor is betört a szobájába. Sidit a szövetség felfüggesztette, Péni pedig a neve tisztázásában bízik.

A 24 éves Péni B-mintára vár (Fotó: Nemzeti Sport)

„Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett. A felvételt megküldi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek, utóbbit Sidi felfüggesztéséről is tájékoztatta. Péter korábban az én tanítványom is volt, fantasztikus karrier áll mögötte. Sajnálom, hogy egy ilyen csúnya üggyel érhet véget a pályafutása”idézi a Bors Kisvárdai István edzőt.

A szakember a videófelvételről is beszélt, mely alapján Péni azt állítja, Sidi tört be hozzá.

„A szerdai elnökségi ülésen, amin én is ott voltam, lejátszották a szállodai folyosón készült videót. Ezen egy pólót, rövidnadrágot viselő férfi látható, akinek a derekára egy magyar válogatott felső van kötve, és bemegy Péni szobájába. A felvételből egyértelműen kivehető, ki az illető.„

Sidi Péter nem először okoz botrányt (Fotó: Nemzeti Sport)

Miután a szövetség felfüggesztette Sidi versenyjogát, gyanítható, hogy őt látták a videón.

Fontos azonban kijelenteni, a videótól függetlenül a doppingügyet ki kell vizsgálni.

„Van egy doppingügy és van egy fegyelmi eljárás, amit a honi szövetség kezdeményezett. Egyelőre ez két különálló dolog, és úgy is kell kezelni” – mondta a lapnak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidoppingcsoport vezetője, aki jelezte, a következő lépésekkel meg kell várni a B-minta eredményét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?