TÜZELŐÁLLÁS

Botrány a magyar úszóknál, kitálalt Verrasztó Dávid edzője

A háromszoros Európa-bajnok magyar úszó nem volt hajlandó nyilatkozni, Molnár Ákos viszont igen. Az elnök szombatra ígért választ.
  • Szerző: HBK

Pénteken Verrasztó Dávid megnyerte a 400 méteres vegyes úszás döntőjét a debreceni országos bajnokságon, utána azonban nem volt hajlandó nyilatkozni. Edzője, Molnár Ákos aztán kiborította a bilit.

„Dávidban elég sok feszültség gyülemlett fel az elmúlt években, és bennem isnyilatkozta Molnár Ákos a Nemzeti Sportnak.Nem akart megszólalni a finálé kapcsán, pedig jó időt úszott, ráadásul jó versenyt nyert meg. De jobbat szeretett volna. Az indulatokat viszont más okozza: három éve nem jutunk el edzőtáborba, hiába adjuk le az igényeinket és kéréseinket időben. Évek óta hátrányból indulunk, hiába vannak eredményeink, olyanok kapnak lehetőséget, akiknek nincsenek. Számukra igen, számunkra nincsenek biztosítva a megfelelő körülmények. Ez eddig csak kettőnket érintett, mostanra viszont már egy csapat dolgozik az FTC-ben, ők pedig azt látják a közösségi médiában, hogy olyanok pózolnak a meleg égövi edzőtáborban készített fotókon, akiknek közel sincs annyi és olyan eredményük, mint nekik. Dávid és Szilágyi Liliána is bizonyított ezen az ob-n, világklasszis versenyzőkkel küzdöttek meg a csapatba kerülésért – sikerrel. Jó kapcsolatot ápolunk a szövetség elnökével, a kapitánnyal is, innentől tudom, hogy egyfajta összeesküvés-elméletnek tűnik a mondandóm, de hadd ne mondjak egyelőre mást.”

Wladár Sándort, a Magyar Úszószövetség elnökét szombatra ígért választ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?