TÜZELŐÁLLÁS

Befejezi pályafutását az olimpiai bajnok magyar sportoló

Knoch Viktor fizikailag még bírná a terhelést, mentálisan fáradt el. Egyetlen bánata, hogy nem sikerült Európa-bajnoknak lennie.
  • Szerző: HBK

A 2018-as pjongcsangi téli olimpián a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltóval aranyérmet szerző Knoch Viktor hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi a pályafutását.

Knoch a téli olimpia után egyből jelezte, hogy egy évet biztosan kihagy, a hosszú szünet lejártával pedig úgy döntött, végleg felhagy az élsporttal.

„Fizikailag nem lenne olyan nagy akadálya a folytatásnak, inkább mentálisan fáradtam el: nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék mindig száz százalékot nyújtani, és anélkül nem tudnék bekerülni a magyar válogatottba”nyilatkozta Knoch a Nemzeti Sportnak.

A 29 éves olimpiai bajnok a váltóval szerzett világbajnoki ezüst- és bronzérmet is, Európa-bajnokságon volt háromszor második, hatszor harmadik – egyéniben és váltóban is. Egyetlen bánata, hogy nem sikerült Európa-bajnoknak lennie.

A visszavonulás mellett döntött Heidum Bernadett és Keszler Andrea is, ők tagjai voltak 2009-ben annak a váltónak, amely a sportág történetének első magyar Eb-aranyát nyerte, de világbajnoki második helyet is szereztek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?