TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Schumacher körül, durván megsértették a magánszféráját

Tolakodó, ráadásul veszélyes is a család utáni kémkedés. Az egyik lapot elmarasztalta a bíróság, erre a kiadó másik magazinja rátett még egy lapáttal.
  • Szerző:

Tavaly nyáron derült ki, hogy Michael Schumacher családja luxusnyaralót vásárolt Mallorcán, ahol már többször is eltöltöttek hosszabb-rövidebb időt. Az uebermedien.de jelentése szerint nemrég egy hamburgi bíróság igazat adott Schumiéknak, akik kifogásolták, hogy a Das neue Blatt című lapban közeli fotókkal mutatták be az épületet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindig reflektorfényben volt, most a családja védené tőle
Fotó: Getty Images

Ez csak egy példa a sok közül, a nemzetközi sajtóban egy sor helikopterről vagy drónnal készített kép jelent meg az ingatlanról. Ezeken látszik, mik vannak a teraszasztalokon, részben az ablakokon is belátni, de tán még a kulcslyukon is befotóztak. Schumacherék jogi képviselője, Felix Damm szerint mindez a cikkekben szereplő részletes leírással együtt nem csak a magánszféra súlyos megsértése, de biztonsági kockázatot is jelent.

„Ezek a felvételek durva beavatkozást jelentenek ügyfeleim helyileg védett magánszférájába. Kizárólag arra szolgálnak, hogy kielégítsék az olvasók kíváncsiságát”

- jelentette ki Damm, aki szerint a hasonló cikkek az úgynevezett rajongóturizmust is növelik, ami zavaró lehet az érintetteknek.

Az elmarasztalt magazin kiadójának védekezése szerint a fotózás idején nem laktak ott Schumacherék, így veszélyben sem voltak, a cél pedig csak a közvélemény óriási érdeklődésének kielégítése. Citáltak egy 2011-es interjút is, amelyben maga a Forma-1-legenda mesélt részletesen a svájci otthonáról.

Fotó: Getty Images

A bíró szerint ugyanakkor azóta Schumi síbalesetével minden megváltozott, és a család évek óta hangsúlyozza, hogy éppen a hétszeres világbajnok akaratának megfelelően kezelik szigorúan magánügyként a hogylétét.

Negyedmillió eurós (83 millió forint) bírság fenyegetésével megtiltották a magazinnak a fotók további terjesztését. Az interneten megjelent cikkből törölték is őket. Ugyanakkor a kiadó egy másik lapjában (Neue Post) nem sokkal később megjelent egy hasonló írás, még többet mutató légifelvételekkel a mallorcai nyaralóról.

Egy másik kifogásolt újságcikk arról szólt, hogy szegény Schumacheréknek „légitámadástól” kell tartaniuk, ezért kénytelenek minden teraszukat nagy ernyőkkel elfedni a kíváncsi tekintetek – és objektívek – elől. A cikket persze légifelvételekkel illusztrálták...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?