TÜZELŐÁLLÁS

Tényleg ő lesz Hosszú Katinka riválisa? Ilyen nehéz dolga még nem volt Shane Tusupnak

Nem sokáig bírta a medencék világa nélkül Shane Tusup, Hosszú Katinka korábbi férje és edzője. Az amerikai tréner az olasz úszónőt, Ilaria Cusinatót fogja edzeni.
  • Szerző: ST

Shane Tusup és Hosszú Katinka hivatalosan február végén váltak el. A korábban dührohamiról is ismertté vált amerikai pedig az év elején jelentette be, hogy búcsút int az úszásnak, és megpróbál golfozóként maradandót alkotni. Utóbbi azonban nem igazán jött össze Shane Tusupnak, így két úszó felkészítését is elvállalta az SzPress Hírszolgálat információ szerint. A 15 esztendős magyar tehetség, Bujdosó Zsombor mellett az olaszok egyik sztárúszója, a 20. születésnapját októberben ünneplő Ilaria Cusinato szintén Tusuppal készül majd. Utóbbi ráadásul Hosszú Katinka nagy riválisa, a tavalyi Európa-bajnokságon 200 vegyesen mindössze 8 századdal kapott ki az Iron Lady-től.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Shane TusupFotó: MTI

Csalódást keltő vb-n van túl Cusinato

Cusinato számára a nyári kvangdzsui vizes-vb nem sikerült jól, egyik vegyes számban sem jutott a döntőbe. A 400-as távon közel 13, a 200-ason közel 5 másodperccel maradt el az aranyérmes Katinka idejétől. Lesz tehát bőven dolga Shane Tusupnak a bájos úszónővel. Az amerikai azonban képes lehet már jövőre olimpiai bajnokot faragni Cusinatóból. Emlékezzünk vissza: hét évvel ezelőtt, a londoni ötkarikás játékok után vette át az akkor 23 esztendős Hosszú Katinka szakmai felkészítését Tusup, a következő olimpián pedig három aranyérmet szereztek együtt.

Ilaria Cusinato (balra) és Hosszú Katinka (középen) a tavalyi glasgow-i Eb-nFotó: Getty Images

„Nem magasztalom Tusupot, azt se állítom, hogy emberi mivoltában ő lenne a példaképem, ezért nem is értek mindenben egyet vele. Az viszont tény és való, hogy a szakmai tudását nem lehet megkérdőjelezni”

– mondta el az SzPress Hírszolglatnak Lőrinczi György, Bujdosó Zsombor edzője.

A magyar tréner által is említett szakmai tudás miatt Cusinato hasonló utat járhat be, mint Katinka. Shane Tusupban ezúttal ott lehet az extra motiváció, hogy legyőzze korábbi feleségét Tokióban, akivel viharos körülmények között ért véget a házassága.