OLDALVONAL

Teljesen megváltozott Szilágyi Liliána élete Shane Tusup mellett

Tavaly, október 4-én jelentette be az Eb-ezüstérmes Szilágyi Liliána, hogy a Shane Tusup irányításával készül fel a tokiói olimpiára. A Ferencváros úszójával azóta nagyot fordult a világ.
  • Szerző: GG

Szilágyi Liliána tavaly nyáron azon is elgondolkozott, hogy abbahagyja az úszást. Azonban jött a Hosszú Katinkával három olimpiai bajnoki címet nyerő Shane Tusup, akivel közös projektbe kezdtek. Az elmúlt egy évben már volt olyan verseny, ahol legyőzte a Iron Lady-t a 23 éves sportolónő, fizikailag pedig elképesztő formába került, de új technikákat is tanult az amerikaival.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Shane Tusup és Szilágyi Liliána
Fotó: Instagram

„Rengeteg minden változott bennem, meg körülöttem is, sokkal nyitottabb, pozitívabb vagyok. Nagyon gyorsan elment az az egy év, még úgy is, hogy közbeszólt a vírus”

– mondta el a nak Szilágyi Liliána a John Reed fitneszklubban tartott sajtótájékoztatón, ahol a jövőben a súlyzós edzéseket végzi majd.

Az amerikai fenegyerek nem csak az edzéseken, hanem a pályán kívül is kiváló kapcsolatot ápol a sportolóival, köztük első számú úszójával, Szilágyi Liliánával.

„Nagyon jó a kapcsolatunk Shane-nel és a párjával, sokszor együtt ebédelünk és vacsorázunk, nem csak az úszásról beszélgetünk, hanem minden témáról. Rengeteget nevetünk, mindenben segítünk egymásnak”

– árulta el az ifjúsági olimpiai bajnok versenyző.

Szilágyi Liliána kirobbanó formába került Tusup mellett
Fotó: Instagram

A Tusup-csapat két külföldi úszója, a brazil Nana Almeida és a lengyel Wojciech Wojdak a járvány miatt hazájában tréningezik. Előbbivel rendszeresen tartja a kapcsolatot Szilágyi, akinek nagyon hiányzik a dél-amerikai úszónő társasága. A múlt héttől egyébként új úszóval, Holoda Péterrel készülhet együtt Szilágyi, akinek a célja a legfényesebb medál a 2021-re halasztott tokiói olimpián – Tusup szintén ebben gondolkozik.

„Az olimpia arany a cél. Nap, mint nap ezért dolgozunk, ezért kelünk fel”

– mondta el a rendkívül motivált úszónő.

És ezeket olvastad már?