OLDALVONAL

Shane Tusup miatt költözött Budapestre a magyar sportoló

Megkezdte meg a közös munkát Shane Tusuppal a világbajnoki bronzérmes úszó, Holoda Péter. A 24 éves versenyző régóta jó kapcsolatot ápolt az amerikaival, aki miatt a költözést is vállalta.
  • Szerző: GG

A 2017-es budapesti vizes-világbajnokságon az egész ország megtanulta a bronzérmes gyorsváltó tagjainak a nevét, köztük Holoda Péterét. A 24 éves sportoló Amerikában járt egyetemre, ekkor kezdett el beszélni Shane Tusuppal, aki még a szülei elérhetőségét is megadta neki, ha bármilyen segítségre szüksége lenne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Holoda Péter
Fotó: MTI

A hajdúszoboszlói versenyző tavaly augusztusban tért vissza Magyarországra, ekkor még nem indult a közös munka Tusuppal, de az olimpia halasztása miatt úgy gondolták, hogy most érdemes belevágni ebbe.

„A Debreceni Sportcentrum versenyzője vagyok, ott is laktam a városban. Azonban miután jött a lehetőség, hogy Shane-nel dolgozhassak, Budapestre költöztem”

– árulta el a nak Holoda Péter, aki a jövőben is a hajdúsági klub színeiben versenyez majd.

Holoda 2016-ban ott volt a riói olimpián, most pedig azon dolgoznak Tusuppal, hogy a sikerüljön a kvalifikáció a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokra, ott pedig a lehető legjobb eredményt érjék el. A közös munkát hétfőn kezdték, az erőnléti edzések helye pedig a John Reed Fitness lesz, itt készül a jövőben a Tusup-csapat.

Shane Tusup
Fotó: MTI

„Hétfő reggel kezdtük el az edzéseket. Ugyanazon a hullámhosszon vagyunk Shane-nel, megérti amiről beszélek, bármit csinálok, odajön hozzá, hogy jól érzem-e magam, milyen volt a gyakorlat. Végső célt nem tűztünk ki, helyette időeredményekről beszéltünk, amelyeket el szeretnénk érni, hogy ez mire lesz elég, az majd jövőre kiderül”

– mondta el a nak a John Reed fitneszklubban tartott sajtótájékoztatót követően a kétszeres magyar bajnok úszó.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?