TÜZELŐÁLLÁS

Teljes változás, már pezsgőzni sem lehet a Forma-1-ben

Új szabályokkal kezdődik július 5-én a Forma-1 idei világbajnoki sorozata.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett kényszerleállás utáni újraindulás változásokat hoz a Forma-1-be: a futamok előtt nem rendezik meg a pilóták felvonulását és a versenyek végén elmarad a hagyományos, pezsgős eredményhirdetés is.

A versenyek végén elmarad a látványos, pezsgőzős ünnep
Fotó: Getty Images

Ross Brawn, az autós gyorsasági világbajnokság sportigazgatója azt mondta, a terv az, hogy az aszfalton díjazzák majd a dobogósokat:

„Ez egy lehetőség: az autókat felállítjuk egymás mellé, a pilóták pedig eléjük állnak. A trófeaátadás nem történhet a megszokott módon, mert akkor nem lehet tartani a megfelelő távolságot. Vannak ötletek a módosításra, de ezeket még televíziós szempontból meg kell vizsgálni. A korábbiakkal ellentétben a rajtok előtt a 20 versenyző nem állhat szorosan egymás mellett, hogy meghallgassa a házigazda ország himnuszát, és a hagyományos felvonulás, amelynek során a pilóták egy nyitott tetejű buszon körbeutazzák a pályát és közben interjút adnak, sem megoldható.”

A 65 éves sportvezető ezzel együtt biztos abban, hogy a júliusban nézők nélkül újrainduló sorozat érdekes és izgalmas lesz.

„Egyszerűen csak más lesz. Új szabvány szerinti.”

A szezonrajtot július 5-én, az ausztriai Spielbergben tartják, a Magyar Nagydíjra július 19-én kerül sor. Eddig nyolc európai futam szerepel a versenynaptárban, az F1 vezetői az év végéig összesen 15-18 viadalt lebonyolításában reménykednek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?