OLDALVONAL

TEK-esek menekítették ki a Fradi focistáját

Bogdan Andone, a Fradi korábbi román játékosa meglepő történetet mesélt az NB I pályafutása kapcsán.
  • Szerző: KL

Bogdan Andone a Gazeta Sporturilornak adott interjújában lenácizta a Fradi-szurkolókat. Azt is elmesélte a klubnál nem sok szerepet kapó játékos, hogy TEK-esek menekítették ki 2003-ban a stadionból, amikor a Ferencváros nem tudta legyőzni a Debrecent a bajnoki aranyról döntő összecsapáson – írja az ulloi129.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bogdan Andone
Fotó: MTI

„A patkóformájú stadionban teltház volt. A végén 0-0-ra álltunk. Az ultráik a legrosszabbak Magyarországon, nácik! 3-5 évre ki voltak tiltva Európából, mert rendkívül, rendkívül agresszívek. A csapat üdvözlése akkor tényszerűen náci volt. A 90. percben jártunk, és látva, hogy a helyzet rossz, bedöntötték a kerítést, és beugráltak a pálya szélére. Azt akarták, hogy gólt szerezzünk, de nem tudtunk” - idézi a portál Andonét.

A másik mérkőzésen az MTK legyőzte az Újpestet, így két ponttal megelőzve a Fradit, megnyerte a bajnokságot.

„Öt órán át voltunk bezárva a stadionba. Tűzoltók jöttek, ajtókat törtek be, rendőrök és terrorelhárítók helikopterről köteleken ereszkedtek le, hogy kivihessenek a stadionból. Én az öltözőből én az emeleti irodákba menekültem a feleségemmel, kis gyerekeimmel. Az ajtók repkedtek… elképzelhetetlen. A filmekben sem látni ilyet”mondta Andone.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?