OLDALVONAL

Gyűlnek a papírfradisták, ezrek akarnak ott lenni a lelátón

Több ezer szurkoló küldte már be a fotóját, hogy kartonbábuként ott lehessen a Debrecen elleni, május 23-i labdarúgó NB I-es mérkőzésen.
  • Szerző: ST

Szombaton – zárt kapuk mögött – újraindul a labdarúgóélet: a kényszerszünet után a Ferencváros-Debrecen NB I-es meccs lesz az első tétmérkőzés. Az egy héttel előbb indult német Bundesligában a Mönchengladbach a szurkolókat ábrázoló kartonfigurákkal jelezte, hogy ha a csapat hívei személyesen nem is lehetnek jelen, lélekben ott vannak mögöttük. Hasonló utat választott idehaza az FTC is. A magyar rekordbajok kezdeményezésére elképesztő számban jelentkeznek a szurkolók, hogy a róluk mintázott kartonbábu ott lehessen a Groupama Arénában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több ezer fradista lesz ott a lelátón fradi.hu

 

„Az FTC több ezer szurkolója már ott lesz 'valahogy' a lelátón, de még van hely, hogy legalább a drukkerek fotója ott legyen a fő lelátón”

– írja a klub közleménye.

Kedd éjfélig van még lehetőség arra, hogy az érdeklődők jelentkezzenek az akcióra.

Rengeteg hozzászólást kapott a Ferencváros, melyben afelől érdeklődnek a fanatikusok, hogy a szezon végeztével megkaphatják-e majd a róluk készült bábut, de volt olyan, aki viccesen az edzéseken használt sorfal-bábunak ajánlotta fel a sajátját.

Telitalálat volt tehát a zöld-fehérek kezdeményezése, megmozgatta az ország legnagyobb szurkolótáborát. A játékosok is sokkal hangulatosabbnak találják majd a lelátó képet, amit kiegészítenek a hangszórókból bejátszott szurkolói hangok is.

A kartonfradisták május 23-án, a Debrecen elleni bajnoki debütálnak. Az M4 Sport által 15.55-től közvetített mérkőzésen a szerencsés szurkolók a játék mellett árgus szemekkel figyelik majd a lelátói bevágásokat, hátha meglátják majd magukat a képernyőn.

Szöulban a guminőket választották

A Dél-Koreában történtek láttán még inkább felértékelődik az FTC akciója. Ott az FC Szöulnál élethű szexbabákat öltöztettek be, hogy felpezsdítsék az életet az üres stadionban.

Azt nem tudni, hogy a játékosok, hogyan reagáltak, amikor meglátták a különös drukkereket. A klub azonban megbánta ezt a húzását, az illetékesek már bocsánatot is kértek az ügy miatt.

„Szórakoztató elemeket akartunk vinni a nézők nélküli játékba, aminek az volt az üzenete, hogy legyőzzük ezt a nehéz időszakot”

– írja a szöuliak közleménye.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?