SPORT

Ez hihetetlen, így lehetnek ott a fradisták a meccsen

Német mintára Magyarországon is megjelennek majd a kartondrukkerek az NB I-es focimeccsen. Elsőként a Ferencváros hirdetett akciót a szurkolói között.
  • Szerző: SK

Zárt kapuk mögött, mégis nézőkkel rendezheti meg tavaszi, nyári meccseit a Ferencváros focicsapata. A koronavírus-járvány miatt két hónapos szünet után jövő szombaton folytatódik az NB I a listavezető számára, a vezetők pedig egy különleges akcióval készülnek. A szurkolók feladata csak annyi, hogy fotóikat elküldjék a klub számára, s ha az érkezési sorrendbe beférnek, akkor ott lehetnek az oldallelátón.

Az ötletgazdák a fotókat a csapat három mezének egyikre montírozzák, és így alakulnak ki az 50x70 centiméteres darabok. A legfontosabb, hogy az összes karton vízálló anyagból készül, így azok esőben sem sérülnek meg. A klub egyelőre a Debrecen elleni “nyitómeccsre” hirdeti meg az akciót, de nem kizárt, hogy a kartonok a szezon, illetve a zárt kapus időszak végéig ottmaradnak majd a kispadokkal szemközti lelátón. A akcióra első körben a bérletesek nevezhettek, de péntektől minden szurkoló elküldheti a fotóját a www.fradi.hu-n feltüntetett oldalra.

Noha hivatalos kommunikáció még nincs róla, de nem kizárt, hogy a zöld-fehérek a meccsekre szurkolói buzdítások bejátszásával is készülnek, hogy méginkább olyan legyen a hangulat, mintha tömeg előtt játszanának a csapatok. A kartonos megoldást egyébként először Németországban építették ki, a Mönchengladbach csapata rakta tele szimpatizánsai fotóival a stadiont, ott 20 euró volt ennek a díja. A Fradinál fizetni sem kell, a drukkerek ingyen kerülhetnek fel a lelátóra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?