OLDALVONAL

Shane Tusup behálózza a magyar sportot, őt edzené még az amerikai tréner

Az úszók után a labdarúgók felkészítésével is foglalkozó Shane Tusup újabb sportág felé nyithat: a teniszező Babos Tímeát is edzené. Úgy látszik, az amerikai fenegyerek a magyar sportolók nagy kedvence lett.
  • Szerző: GG

Hosszú Katinka korábbi férje, Shane Tusup a válás után hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől. Ezt követően a golfozásba menekült, majd visszatért az úszáshoz, ahol jelenleg az Eb-ezüstérmes Szilágyi Liliána a fő tanítványa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Shane Tusup
Fotó: Instagram

Ebben a sportágban már mindent elért Tusup, hiszen az Iron Ladyvel három olimpiai aranyat nyertek együtt. Idén azonban már a foci felé kacsingat Tusup, aki előbb Szoboszlai Dominik (Salzburg), majd Bogdán Ádám (Ferencváros) fizikai felkészítésében vállalt szerepet, a legújabb tanítványa pedig a jelenleg klub nélkül álló Dzsudzsák Balázs.

A 19 esztendős Szoboszlai a Tusuppal való felkészülést követően került igazán bombaformába Salzburgban, és azóta is megállíthatatlan az európai sztárcsapatok által körbeudvarolt középpályás.

„Amikor Budapesten jártam, személyesen is találkoztunk, átvettük, hogyan kell helyesen végrehajtani a gyakorlatokat, valamint a súlyokat is beállítottuk. A Salzburggal is egyeztettünk az együttműködésről, a klub áldását adta rá – s az eredmény önmagáért beszél. Korábban is végeztem pluszmunkát, ám nem volt ennyire letisztulva, hogy mikor mibe érdemes belevágni, azokat a gyakorlatokat csináltam, amelyeket jónak láttam”
– dicsérte a 10-szeres magyar válogatott Szoboszlai Tusupot a Nemzeti Sporton.

Szoboszlai Dominik
Fotó: MTI

Ezután nem lenne meglepetés, ha a teniszben is sikeres lenne a 32 éves amerikai, aki egy interjúban elárulta, hogy szívesen dolgozna együtt Babos Tímeával. A soproni sportolónő párosban háromszoros világbajnok, egyesben azonban nem igazán ment neki a játék az elmúlt években. Tusup fizikai felkészítésével lehet, hogy ez megváltozna, és itt is komoly sikereket érne el.

„A teniszt, mint sportot és a teniszezőket is nagyon tisztelem. Ráadásul Tímea sikerei önmagukért beszélnek. Nagyon tisztelem, hihetetlen sikerek állnak mögötte, néha úgy érzem, hogy a közvélemény nem is látja igazán, hogy micsoda eredményeket ért el pályafutása során eddig. Ugyanakkor nem én vagyok az, aki választ vagy válogat a sportolók közül. Ha megkeresnek, akkor természetesen szívesen segítek, megtisztelő lenne vele dolgozni”
– mondta el Tusup a hosszabbitas.hu-nak.

Babos Tímea
Fotó: MTI

Lassan tehát minden magyar sztársportolóval együttműködik Tusup, aki, úgy látszik, bármihez nyúl, abból aranyat csinál.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?