TÜZELŐÁLLÁS

Rod Stewart óriási botrányt okozott a focimeccsen, és nagyon büszke rá

A népszerű brit énekes, Rod Stewart többször is bebizonyította, hogy fanatikus futballszurkoló.
  • Szerző: Ripost

Pénteken 21 órakor Anglia Skóciát fogadja a londoni Wembley Stadionban a labdarúgó Európa-bajnokságon. Ez a legősibb rivalizálás válogatott szinten a nemzetközi fociporondon, hiszen először 1872-ben találkoztak a felek. Sok emlékezetes csatát vívtak már a Wembleyben, de az 1977. június 4-én játszott mérkőzést a mai napig emlegetik. Rod Stewart miatt is...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Skócia 2-1-re nyert, és a meccs után óriási botrány tört ki. A vendégszurkolók a pályára tódultak, köztük volt a brit énekes, Rod Stewart is, aki akkor már rendkívüli népszerűségnek örvendett Nagy-Britanniában. A skót szurkolók a gyepszőnyeget feltépték, és a zsebükbe tömték, sőt, a futballkapukat is felborították. Rod Stewart a mai napig boldogan és büszkén emlegeti azt a napot.

„Jól emlékszem erre a napra. A többi szurkolóval együtt én is a pályára akartam menni, de apámmal voltam, aki nemet mondott – mesélte az énekes. – Azt mondtam neki, csak próbálj megállítani. Amikor a pályára értem, a rendőrök megállítottak, megemeltem a sapkámat, hogy megmutassam az arcomat. Amikor a rendőr meglátta, felismert, és azt mondta, ó, rendben, akkor menjen csak.”

Rod Stewart is a pályán ünnepelt 1977-ben

Rod Stewart is a pályán ünnepelt 1977-ben
Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?