TÜZELŐÁLLÁS

Padlón a Fradi? Erre lesz szükség a sikeres folytatáshoz

Nincs idő keseregni, és egymásra mutogatni a Ferencvárosnál. Habár a Dinamo Zagreb elleni kieséssel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre elúszott, az Európa-liga főtáblája elérhető.
  • Szerző: Ripost

Szerhij Rebrov Ferencvárosa megkapta az első nagy pofonját. Az ukrán tréner egy éve irányítja a zöld-fehéreket, de ekkora csapást még nem szenvedtek el, mint kedden a Dinamo Zagreb ellen. A horvát gárda 4-0-ra nyert Budapesten, és kiejtette a Fradit a Bajnokok Ligájából.

Habár valóságos mélyütés érte a Ferencvárost, a játékosok és a szakmai stáb nem emésztheti magát, mert máris itt a következő feladat. Egy hét múlva csütörtökön az Európa-ligában kell helytállni, ahol elérhető a csoportkör. Kérdés, addigra összeszedik-e magukat? Dr. Rusz Edit pszichológus a -nak elmondta, ő bízik a csapatban.

„A sportolókban van egy nagyon erőteljes sikerorientáció. Egy negatív élmény után, ami most a Fradit érte, jön egy dafke, egy csak azért is megmutatom érzés. A Dinamo Zagreb elleni visszavágó egy mélyrepülés volt, de a következő meccshez úgy fognak hozzáállni, hogy javítsanak. Mert van bennük annyi tehetség, akarat, hit és elszántság, hogy megcsinálják. Ez egy csapatjáték, egymásért is küzdeni fognak.”

A Dinamo Zagreb elleni kiesés után Lovrencsics Gergő, az FTC rutinos játékosa kritikusan nyilatkozott. Most azonban nincs idő egymásra mutogatni.

„Hiszek abban, hogy ez a gyászos vereség, amit az imádott és elfogult szurkolóik előtt éltek meg, összekapja, egységessé teszi őket – folytatta Rusz Edit. – Meg kell valósulnia a tudatukban és a lelkükben annak, hogy most ugyan rosszul léptünk, de fogjunk össze és mutassuk meg! Azt az energiát, amit a másik kritizálására fordítottak, a közös cél felé kell irányítani.”

Rusz Edit hozzátette, nem aggódik a Ferencvárosért, szerinte az Európa-ligában megsemmisítik a horvátok elleni kudarcélményt.

„Én nagyon bizakodó vagyok, szerintem ez a ’csak azért is megcsináljuk’ érzés, a sikerorientáció, és az összefogás átlendíti őket. Megsemmisítik azt a kudarcélményt, és a sikerre fognak fókuszálni.”

Előbb a Kaposvár, aztán az Európa-liga

A Ferencváros szombaton az OTP Bank Ligában a Kaposvárt fogadja, ez lesz a zöld-fehérek első mérkőzése a bajnokságban. A hazai találkozó esélyt ad arra, hogy némileg feledtessék a zágrábiak elleni súlyos pofont. Aztán egy hét múlva csütörtökön, idegenben, a Maccabi Tel Aviv-Suduva párharc továbbjutójával játszhatnak az Európa-liga csoportkörért.