TÜZELŐÁLLÁS

Őrületes rekordra hajt a BL-ben Bayern München

A Barcelona elleni 8-2-es győzelmet követően a csillagos ég a határ a Bayern Münchennek. A bajor alakulat szerdán este a Lyon elleni labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőben nem csak a finálét veszi célba, hanem a sorozat gólcsúcsával is szemez. Hat gól választja el a rekordtól.
  • Szerző: Ripost

Habár a Bajnokok Ligája a 2019/20-as idényét átírta a vírusjárvány, és a szokásos, 13 meccs helyett csupán 11 mérkőzést játszik a végső győztes, még így is összejöhet egy rekord. A Bayern München az eddigi kilenc meccsen 39 gólt termelt, és csak hat találat választja el az első helytől az örökranglistán. Ehhez előbb szerdán a Lyont, majd az esetleges továbbjutás után a döntőbeli ellenfelet kell „kitömni”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Robert Lewandowski és társai immár a legnagyobb esélyesek a BL-ben
Fotó: AFP

Húsz éve a Barcelona 45 góllal zárta a Bajnokok Ligáját, amit azóta csak megközelíteni tudtak. A Real Madrid 2013/14-ben, a Liverpool pedig a 2017/18-ban egyaránt 41-41 gólt vágott, de nem volt igazi esélyük a csúcsbeállításra. Azonban a Bayern most olyan ütemben termeli a gólokat, hogy megtörténhet az őrségváltás.

Persze a Barcának némileg könnyebb dolga volt az 1999/2000-es idényben. Tudniillik akkoriban két csoportkört játszottak a csapatok, és a katalánok 16 meccsen hozták össze azt a 45 gólt, amit a Bayern most 11 fellépésen próbál felülmúlni.

A müncheniek egy rekordot már megdöntöttek idén, immár magasan övék a legjobb BL-gólátlag 4,33-mal. Eddig a Liverpool és a Real Madrid állt az élen 3.15-ös eredménnyel. Az UEFA honlapja megjegyzi, a Bayern akkor is az élen marad ezen a listán, ha az utolsó két meccsen nem talál a hálóba.

„Nagy siker volt a Barca legyőzése, de a Lyon elleni elődöntő 0-0-ról indul – hűtötte le a kedélyeket a Bayern csatára, Thomas Müller. – Nőtt az önbizalmunk, viszont az öltözőben azt mondtuk, csak egy lépést tettünk meg a háromból.”

A Bayern München 155 szerzett gólnál jár a mostani idény összes tétmérkőzését tekintve. Ez már több, mint az 1972–1973-ból származó eddigi klubrekord (152). Úgy fest, az idei müncheni csapatot sokáig emlegetni fogjuk.

Bajnokok Ligája, elődöntő

Augusztus 19, szerda, 21 óra

Bayern München-Lyon TV: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?