KIAJOBB

Óriási különbségek, marad a Fradi és a Vidi különversenye az NB I-ben?

Bő két hét múlva, augusztus 14-én rajtol a labdarúgó NB I 2020/21-es szezonja. Habár több erősödő rivális közelítene a két élcsapathoz, az erőviszonyok alapján a bajnoki címről ezúttal is a Ferencváros és a Mol Fehérvár párharca dönthet.
  • Szerző: GG

A labdarúgók statisztikáival és átigazolásaival foglalkozó Transfermarkt weboldal frissítette a magyar bajnokságban szereplő játékosok becsült értékeit. Ezek alapján továbbra is kiemelkedik az NB I-es mezőnyből az előző két szezonban fölényesen aranyérmes Ferencváros és a legutóbb 2018-ban bajnok Mol Fehérvár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fradi magabiztosan nyerte az NB I előző évadját
Fotó: MTI

A Fradi kerete 7 milliárd forintnál is többet ér

Előbbi kerete jelenleg 20,65 millió eurót (7,1 milliárd forint) ér, míg utóbbié 17,1 millió eurót (5,9 milliárd forint), a Honvéd viszont már messze lemaradva (8,73 millió euró, azaz 3 milliárd forint) harmadik.

Az NB I 5 legértékesebb kerete:

1. Ferencváros 20,65 millió euró (7,1 milliárd forint)

2. Mol Fehérvár 17,1 millió euró (5,9 milliárd forint)

3. Honvéd 8,73 millió euró (3 milliárd forint)

4. Puskás Akadémia 7,5 millió euró (2,5 milliárd forint)

5. Újpest 6,18 millió euró (2,1 milliárd forint)

Az előző hat évben a Fradi-Vidi különversenybe csak egyszer tudott beleszólni egy harmadik klub (2017-ben éppen Honvéd végzett az élen), így idén is nagy kérdés: felzárkózik-e valaki a két kirakatcsapathoz?

„Nekünk kifejezetten jó lenne, ha lenne még egy-két erősebb csapat a Fehérváron kívül, ami a bajnokságot is erősebbé tenné”

– idézte erről Orosz Pál FTC-vezérigazgatót a mandiner.hu.

A Mol Fehérvár újra aranyérmes lenne
Fotó: MTI

Zubkov a legértékesebb focista az NB I-ben

A játékoskeretek értéke alapján ugyanakkor ez nehezen elképzelhető. Jól mutatja a Ferencváros és a Mol Fehérvár fölényét, hogy a magyar élvonal 16 legértékesebb játékosa a két gárda valamelyikét erősíti, sőt az első harmincba is csak két kispesti (a 17. Gazdag Dániel és a 19. Davide Lanzafame) és egy diósgyőri (a 28. Gheorghe Grozav) fért be.

A liga legdrágább játékosa immár a zöld-fehérek ukrán szélsője, a nyáron a Sahtar Donyecktől végleg megvásárolt Olekszandr Zubkov, aki 2 millió eurót (692 millió forint) ér – annyit, mint az újonc Budafok teljes keretének kétharmada.

A ferencvárosi Zubkov az NB I legértékesebb labdarúgója
Fotó: MTI

Nagy meglepetés lenne tehát, ha bárki bele tudna szólni a Fradi és a Vidi párharcába, még ha több riválisuk jól is erősít (róluk szól alábbi keretes írásunk). A semleges nézőkön és a magyar labdarúgás egészén túl maguknak a favoritoknak is az lenne az érdekük, hogy legalább nagyobb küzdelemre késztessék őket az élvonalban.

Ők nehezíthetik meg a favoritok dolgát

A Magyar Kupa-címvédő Honvéd jól erősít a nyáron, a válogatott védő, Baráth Botond mellett Tamás Krisztián és Zsótér Donát nagy fogás lehet. Az előző évadban bronzérmes, és az első nemzetközi kupaszereplésére készülő Puskás Akadémia már tavaly is megtréfálta a Fradit meg a Vidit az egymás elleni mérkőzéseken. Az átalakuló, többek között a 2016-os Eb-hőst, Stieber Zoltánt szerződtető Újpest szintén ott lehet az élmezőnyben, ahogyan a szerb Drazsiccsal és a román Grozavval alaposan megerősödő Diósgyőr is.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?