SPORT

Ördögi terv, Tusup levadászná a magyar világbajnokokat

Az olasz Ilaria Cusinatóval volt feleségét akarja legyőzni, Kapás Boglárkára pedig Szilágyi Liliánát állítaná rá.
  • Szerző: Ripost

Bombaként robbant a hír: magyar sztárúszót igazolhat le maga mellé Shane Tusup. Az amerikai edző Szilágyi Liliánával egyezett meg, legalábbis az SzPress hírszolgálat információja szerint. Az alaphírt azóta leszedték, de azt az úszónő klubja, a Ferencváros is elárulta, az olimpiáig Tusuppal készül a 22 éves magyar lány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az amerikai férfi ezzel egyértelműen jelzi: míg az olasz Ilaria Cusinatóval éppen Hosszú Katinkát akarja legyőzni 200 vegyesen, Szilágyival a 200 pillangón világbajnok Kapás Boglárkát vadászná le. Szilágyi szintén ott volt a világbajnoki döntőben, s végül hatodik lett. A futam után pedig olyat nyilatkozott, amellyel már a közelgő váltást is jósolhatta meg.
„Nagyon kiábrándultan jöttem erre a világbajnokságra, ki voltam ábrándulva abból a rendszerből, amiben benne vagyunk. Sok dolog fölött szemet hunyunk és elnézünk dolgok mellett, gondolok itt elsősorban morális dolgokra. Ezt most nem fejtem ki” – mondta Szilágyi a Magyar Televíziónak.

Tusup csapatában Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid mellett az úszónő lehet a harmadik magyar, s mivel válogatott sportolóról van szó, az amerikai férfi havi több százezer forintos fizetséget is kaphat a szövetségtől a munkájáért.
A legnagyobb elégtétel persze az jelentené számára, ha Tokióban az ő versenyzője győzné le Hosszú Katinkát és Kapás Boglárkát is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?