OLDALVONAL

Vonat gázolta halálra a magyar sport legendáját

Gyászol a honi és a nemzetközi ökölvívósport. Egykori Európa-bajnok bunyósunk a síneken lelte halálát.
  • Szerző: vav

Tragikus balesetben életét vesztette Csjef Sándor. Korábbi ökölvívó Európa-bajnokunkat és magyar bajnokunkat a Monokli értesülése szerint vasárnap délután, Pilis és Monor állomás között gázolta halálra a Kiskun Intercity vonat. A legendás bunyós 65 évet élt.

Csjef Sándor 12 évesen Zuglóban kezdett bunyózni, majd az Újpesti Dózsa ökölvívója lett. 1970-ben, 20 esztendősen junior Eb-ezüstérmet nyert Miskolcon, majd három évvel később, Belgrádban már a felnőttek váltósúlyú mezőnyében bizonyult Európa legjobbjának.

Eltűnt a fenegyerek Eb-aranya is

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség korábbi írásában emlékeztetett: Csjef a sportág egyik legellentmondásosabb személyisége volt. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint sokkal többre kellett volna vinnie a bunyóban. Mivel „nem mindig a legsportszerűbb életmód jellemezte”, olimpiára nem is sikerült kijutnia. Ezt legalább úgy fájlalta, mint azt, hogy nem sikerült profi karriert építenie.

Gedó György egykori csapattársa nem csak a sportban, a magánéletben sem volt mindig „jó formában”. Két házassága is megfeneklett, és „egy asszonyi dühroham következményeként” több serlege mellett az Eb-aranyérme is oda veszett.

És ezeket olvastad már?